2. junija 2016

10 km zlikanega vlakca smrti ta trenutek še edina atrakcija “skoraj naše” Pece, a med sezono sledijo novi gradbeni projekti.

Približno 10 km dolga proga Flow country trail na bližnji Peci na avstrijskem Koroškem, tik za mejo in skoraj malo naša, je letos že odprla sezono. Svojo drugo polno. Na dobrih 1000 metrih višinske razlike so se prvi spustili prejšnji četrtek.

Gladkih 10 kilometrov s “Petzna”. Od tistih, ki so že bili, boste slišali, da je super, da je zabavno, da leti, da daje občutke vlakca smrti in da hitrostjo postane tudi nevarno ter da se ene same proge tudi naveličaš. Ampak moraš it poskusit, če še nisi.

Delovanje

Odprli so 26. maja, do vikenda 17.-19. junij bo odprto od petka do nedelje, z 20. junijem pa preidejo na vsakodnevno delovanje (ali s 17., kakor gledaš …). Vedno od 9. ure do 16.30.

Cene vozovnic

Dnevna vozovnica – 27,50 €
4-urna vozovnica – 22,50 €
Ena vožnja – 18 €

Cenik je pa tukajle  

Najem opreme

Pri spodnji postaji gondole posojajo kolesa Merida, cene so od 44 evrov za dan izposoje. Posojajo tudi opremo.

Novosti

Na Peci se zavedajo, da ena proga še ni park in da se gostje ne bodo do nezavesti vračali na en ne najzahtevnejši tip proge, tudi če je najdaljša in najboljša te vrste. Zato so načrti za nove že pripravljeni. Začetek gradnje je predviden še v letošnji sezoni, a zaradi dolge zime in vzdrževalnih del se dela še niso začela.

Med sezono bodo postopoma odpirali nove odseke, poleg manjkajočega dela Flow traila tudi nove proge za zahtevnejše kolesarje. Beri: manj flow, več bum-bang.

Dogodki in kampi

15.-17. julij – Trening dobre vožnje z Marcom Brodesserjem
28.-29. julij – Posebno dogajanje za čas Black Hole Bike Festivala (podrobnosti sledijo)

V prihodnjih dneh bo znanih še več terminov šole dobre vožnje in še nekaj posebnih delavnic.

Hej, stran je prevedena! www.petzen.net/sl
Tole bo pa treba preimenovat … www.facebook.com/flowcountrytrail

Fotografiji Petzen Bergbahnen


Preštej ovinke na rdeče označenem Flow trailu (oranžna in modra so XC krogi) in svoj rezultat objavi v komentarju! Večja

Sledite nam