Citroën h
28. novembra 2020

Tokrat nekaj čisto drugačnega. Za nekoga odbitega, za drugega nekaj izredno privlačnega, spet za tretjega nekaj nepredstavljivo grdega. Citroën H.

Včasih zavijemo na stranpoti. Ne z avtomobilom, ampak s serijo Na štirih kolesih. A ta Citroënov dostavnik, ki je luč sveta uzrl leta 1947 in bil v proizvodnji celih 34 let, vmes pa jih je iz tovarn v Franciji in Belgiji prišlo preko 470.000, je pustil pečat v mnogih francoskih in drugih filmih. Uporabljali so ga žandarji, reševalci, obrtniki … Eden, v precej klavrnem stanju, se je na “stara leta” znašel tudi pri Andyju in Jacqui, ki sta ga prenovila po svoje in ga uredila v mobilno domovanje.

Nemci so imeli volkswagnova t1 in t2, Francozi pa model h. In ta Francoz, letnik 1968 je, še vedno potuje po Veliki Britaniji in še kje. Ni čisto običajen, saj je Andy originalni, precej šibak agregat zamenjal s sodobnejšim, nekoliko bolj ekološkim, pa še na plin ga je predelal. Si predstavljaš še kakšnega Kleina ali Ritcheyja stare šole na strehi in popotovanje v neznano?

Andyju, Jacqui in citroënu H lahko slediš na Instagramu: @hvanadventures.

Oglej si še

Na štirih kolesih: T3 za romantične duše

Sledite nam