Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
30. septembra 2019

Dve leti je minilo, odkar je ekipa mtb.si priredila prvi vikend za bralce in sledilce najboljše gorskokolesarske strani v Sloveniji. In prišel je čas, da zadevo ponovimo. Si zraven?

Pred skoraj dvema letoma je ekipa mtb.si priredila skupinsko druženje na otoku Rab. Takrat se nas je zbralo nekaj več kot trideset. Uživali smo v prijetnem vremenu, na lepih poteh, ki jih otok ponuja, zvečer se zabavali v hotelu in v mestu, skrbeli za odlično vzdušje in upali, da so se imeli gostje kar se da lepo. Takrat smo mislili, da nam je uspelo in bomo lahko nadaljevali že spomladi 2018. A smo se ustrašili, da bi vas preveč razvadili in smo takšna druženja potisnili v predal. Sedaj je prišel čas, da te kot bralca in sledilca mtb.si povabimo na novo vikend druženje! 

Pojdi z nami v Rabac

Ja, morda v zadnjem letu in pol skoraj prevečkrat ali pa res velikokrat opevano istrsko letovišče je k srcu priraslo tudi ekipi mtb.si. Super trejli, pa ne samo to, večina nas je Rabac in okolico spoznavala že pred juhuhu leti, ko smo tekmovali na legendarnem Labinjonskem maratonu, takrat še pod taktirko Roberta Farangune. Že takrat lepa trasa, tista ta kratka, nas je fascinirala, dolga je bila za naše noge v tistem času skoraj nedosegljiva, morda nespretno trasirana. Kot naslednica tega maratona je zadnje štiri leta Terra Magica, ki je uspešno nadomestila tisto legendo, ki je trajala sedem let in nas Slovence seznanila s prelepimi tereni ne daleč stran od Učke. Dve sezoni smo dirkali tudi na singlespeedih in imeli svojo kategorijo!

Kasneje so v Rabcu pod taktirko hotelske verige Valamar spoznali, da lahko ob milih zimah in lepih jesenskih mesecih turistično sezono podaljšajo in se odločili za kolesarski turizem. In zopet smo Slovenci začeli spoznavati še več lepih poti, ki so lani dobile skoraj dokončno podobo s pravim kolesarskim parkom! Tako je slabih 200 kilometrov od slovenske prestolnice Rabac postal jesensko-zimska izbira za mnoge gorske in cestne kolesarje.

Lani so celo pri Specializedu odkrili čudovito destinacijo in svetovno premiero kolesa Turbo Levo pripravili v Rabcu in Grožnjanu. Tudi Peter Vesel, naš najuspešnejši etapni gorski kolesar, je povezan z Rabcem in verigo Valamar, katere ambasador je, in tudi on je na stezicah okoli Labina letos priredil dva kampa, pa legendarni Manuel Fumić in še kateri izmed kolesarjev se najde na istrskih trejlih.

In mtb.si? Sodelovanje s hrvaškimi gorskimi kolesarji in predvsem po zaslugi sive eminence Aleša Bobna smo tudi mi zadnji dve leti skoraj redni gostje Bike parka Rabac. Pa še slovenski Alliance ASE je graditelj, tako mimogrede, za tiste, ki tega še ne veste.

In kje si ti? Oziroma mi skupaj?

Ja v Rabcu, seveda! Med 25. in 27. oktobrom smo zate pripravili super kolesarski vikend v hotelu Valamar Sanfior, ki se ponaša s štirimi zvezdicami. V petek te čaka večerja, v soboto polpenzion in v nedeljo zajtrk. Za petkovo pijačo dobrodošlice poskrbi mtb.si, zbirni prostor po registraciji v hotelu pa bo prijeten kotiček pri Bike Centru Rabac. To je tam, kjer je vhod v spodnji del kolesarskega parka. Po vljudnostnem kramljanju se bomo preselili do pumptracka in imeli kratko zabavno dirko. Malo na čas, bolj pa za dobro voljo in kakšno nagrado.

Sledila bo nastanitev v sobah, kjer vas bo čakalo manjše presenečenje, ne bogato, a iz srca. Po večerji pa druženje in posvetovanje glede sobotne akcije na trejlih. Takrat boš izvedel za ture, ki bodo na izbiro. Kratke, daljše, dolge, ali pa zgolj vožnja po parku in tistih skoraj dvajsetih trejlih.

Sobota se bo začela s počasnim zajtrkom in izbiro svojega vodiča ter s tem tudi poti, ki jo misliš opraviti tisti dan. Po turi bo obvezen “pit stop” v Bike Centru, malce sprostitve, nato bo sledila večerja. Po večerji pa tematski večer, vezan na kolesarske destinacije blizu in daleč. Glavni govorec bo Matej Hartman, ki lahko z rokava strese vsaj 15 odličnih krajev za preživljanje podaljšanih kolesarskih vikendov!

V nedeljo se bomo odločali med nekoliko krajšimi turami, najbolj zagrizeni bodo lahko skočili tudi do najvišjega hriba v okolici, Skitače. Ostali lahko ostanete v parku in s pomočjo učiteljev gorskega kolesarstva izboljšujete svojo tehniko v zavojih, morda manjših skokih … Prilagodili se bomo vam in ne vi nam!

Pa še tale novička. Ker temperatura morja ne bo več najbolj primerna za kopanje, je v hotelu bazen, ki ga lahko koristiš kadar koli, paše pa po kakšni dolgi in naporni vožnji, tako da, ja, mislili smo na vse!

Glede tur pa sledeče:

Da ne bo preveč na poskok ali preveč monotono, se boš lahko odločal(a) med različnimi turami in težavnostmi. Zate bodo skrbeli štirje gorskokolesarski vodniki. Lahko se boš podal na najdaljši krog in prevozil največ višincev z Matejem (Mah MTB), se šel “ta kratko” Terra Magico z Živo, se preizkusil na “ta lepih” trejlih v parku z Andrejem ali pa ti bo Jan pokazal osnove in še kakšno veščino več v spodnjem delu parka in te potem popeljal na letošnjo uspešnico, imenovano Espresso trail. To še ni vse! Lahko boš fural(a) v soboto in nedeljo, po različnih podlagah in na poljubnih dolžinah.

Vse bomo prilagodili tvojim trenutnim zmožnostim, zato ti ponujamo skoraj vse – od maratona do kratkega skoka po dveh, treh resnično zanimivih poteh v kolesarskem parku.

Posebni gost

V čast nam je, da slovenskemu gorskokolesarskemu občinstvu lahko osebno predstavimo očeta ene najboljših etapnih dirk v Evropi, tvorca dirke 4 Islands Tomislava Zobca. Tomislav ni samo idejni vodja, je tudi traser in odličen poznavalec kvarnerskega otočja. S tem bo zelo zanimiv sogovornik za vse, ki vas zanimajo odkrite in morda še za vas skrite kolesarske poti na otokih Krk, Rab, Cres in Lošinj. In verjemi, tudi kakšna anekdota bo padla. Če bo sreča, se bo pripeljal celo z uradnim, posebej poslikanim vozilom dirke 4Islands, to je suzuki samurai.


Jan je na hitro predstavil trejle v Bike Parku Rabac. To je bilo spomladi in verjemi, da je jeseni tudi lepo!

Kaj ponujamo?

Vse si izvedel v zgornjem delu zapisa! Če te zanima, potem stopi v stik z Matejem Hartmanom, Mah MTB in mu po elektronski pošti (matejmah@gmail.com
sporoči svoje podatke. Za turistični del bo nato poskrbela Agencija Outdoor Station, ki je za mtb.si pripravila vikend aranžma, in ti poslala vse potrebno glede plačila in nastanitve. Kompleten aranžma od petka popoldan do nedelje popoldan, ki vključuje dva polpenziona, vodenje, izobraževanje … stane 140 eur. 

Jan Porič bo poleg učenja tehnike poskrbel tudi za kakšno odlično, tudi akcijsko fotografijo, te bo na turah delal tudi Matej, fantje iz Bike Centra bodo poskrbeli, da boš imel(a) vedno brezhibno kolo, in še kaj se bo našlo.

Za konec

Če te skrbi za tvoje kolo, Valamar Sanfior, ki je mimogrede klasicificiran kot kolesarski hotel, ti ponuja tudi kolesarnico, ki je dostopna le s hotelsko kartico in tvoje kolo bo na varnem! Zraven sta tudi voda in cev, če bo slučajno kaj blata, da tvoj super dvokolesnik ne bo umazan, ampak vedno čist. Za servis pa, kot je omenjeno zgoraj, bodo poskrbeli v Bike Centru. Roberto je ustrežljiv in prijazen, morda nam ga kot domačina uspe prepričati, da tudi on pokaže kakšno skrito potko, ki je mi še ne poznamo.

Se vidimo v Rabcu!

Foto Matej Hartman

Takole je bilo leta 2017
Rab z ekipo mtb.si
Video: Vikend na Rabu z mtb.si

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam