5. oktobra 2016

Vid Peršak s polovično udeležbo 8. v končni razvrstitvi svetovne enduro serije, zadovoljen z napredkom.

Svetovna enduro serija (EWS) se je minuli konec tedna zaključila z že tradicionalno dirko v ligurskem mestecu Finale Ligure, ki je nekdaj zaključevala italijansko serijo Superenduro. Dva dni in sedem hitrostnih preizkušenj za 400 udeležencev.

Zmagovalcem EWS rečejo tudi svetovni prvaki, za sezono 2016 sta to postala Francozinja Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro) in Američan Richie Rude (Yeti/Fox Shox).

Zadnjo dirko sezone je ob Cecile dobil Belgijec Martin Maes (GT Factory Racing), svojo prvo med “velikimi”. Za Martinom sta se uvrstila Rude na drugo in Nico Lau (Cube Action Team) na tretje mesto.

Vid zadovoljen z napredkom

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew) je slabo začel s padcem na četrtkovem treningu, odnesel jo je z bolečo roko. Nato sta ga v soboto po 7. času v prvi hitrostni preizkušnji iz konkurence dokončno izločili dve predrti gumi. V nedeljo sta mu še uspeli solidni etapni uvrstitvi, 4. in 6. mesto, a je končal daleč zadaj v konkurenci do 21 let, na 40. mestu.

S štirimi nastopi na osmih dirkah je Vid v končni razvrstitvi zasedel 8. mesto. Na Irskem je bil drugi, na prvi italijanski dirki 3. in v Kanadi 5.

“Sem kar zadovoljen s celo sezono,” pravi Vid. “Najbolj me veseli, da sem napredoval. Nisem vedel, kako visoko lahko posežem zaradi vseh obveznosti, ki jih imam poleg kolesarstva, ampak sem bil zelo konkurenčen, kar mi daje motivacijo, da tudi naslednje leto nadaljujem in posežem še višje. Razlogov za slabo voljo kljub nekaj smole zagotovo ni!”

A-C in Nico ne bosta več dirkala

Po finalu v Finalu sta se upokojila dva zares legendarna francoska kolesarja Nicolas Vouilloz (Lapierre Gravity Republic) in Anne-Caroline Chausson (Ibis Cycles Enduro Race Team). Skupaj imata 16 naslovov svetovnih prvakov le med člani v spustu, mladinskih ter iz 4X, pa uspehov v BMXu (A-C) in enduru niti ne bomo naštevali.

www.enduroworldseries.com

Foto EWS

Sledite nam