Energija bikes
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
17. maja 2018

Odbor za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski Zvezi Slovenije je predstavil nov način dela reprezentance gorskih kolesarjev, kamor spada tudi BMX.

Odbor za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski Zvezi Slovenije se je odločil za nov način dela reprezentance gorskih kolesarjev. Novost, ki stopi v veljavo takoj, je predvsem v dejstvu, da se sistem vodenja reprezentanc spreminja na način, da ima vsaka disciplina svojega selektorja, hkrati se vzpostavlja funkcija koordinatorja reprezentance, ki bo usklajeval reprezentanče akcije in delo selektorjev.

Selektorji bodo skrbeli za planiranje in izvedbo posameznih reprezentančnih akcij. Z novim načinom dela bodo posamezne discipline dobile močnejšo podporo s strani selektorjev, saj je vsak od njih močno vpleten v delo s tekmovalci iz posamezne discipline ter jih spremlja skozi celotno sezono.

Pomembna novost je tudi uvrstitev discipline BMX freestyle v gorskokolesarsko družino na KZS, ki kot mlada olimpijska disciplina v tujini hitro pridobiva na veljavi, pri nas pa je še v povojih. Luka Kovič bo kot selektor skrbel za razvoj tekmovalcev ter pomagal pri razvoju discipline pri nas.

Novo vodstvo reprezentance je naslednje:

Koordinator reprezentance je Luka Žele

Selektorji po disciplinah:
– XCO: Matjaž Budin (pomočnik za mlade kategorije Gregor Dimic)
– DH & Enduro: Miha Jakopič
– BMX race: Tilen Frank
– BMX freestyle: Luka Kovič

Vir: Sporočilo Kolesarske zveze Slovenije

kolesarska-zveza.si

Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
Sledite nam