Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
27. februarja 2019

37 dogodkov v šestih disciplinah, tudi tisti čez mejo, ki so del slovenskih serij. Black Hole bo DP v maratonu, blejskega pa letos ne bo.

Prejeli smo koledar Odbora za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije. Združuje 37 dogodkov v šestih disciplinah – krosu, maratonu, spustu, enduru in dirkanju s kolesi BMX, pa še en vzpon je poleg.

Čez dober teden dni za odpre 7. Kras kros v Mirnu, 13. oktobra pa ga zaključi Enduro Grozni, finale serije SloEnduro, ki je sicer v Grožnjanu na sosednjem Hrvaškem.

Enduro Grozni ni edina prireditev onkraj slovenskih meja. Tako je s še štirimi prireditvami SloEndura, uvodno dirko serije Unior DH Cup na Lošinju in že tradicionalnim olimpijskim krosom v Samoboru, ki med drugim (poleg točk UCI in hrvaškega pokala) šteje tudi za serijo SloXcup.

Največ je dirk v disciplini enduro (15), sledi kros (9), spust (5), maraton (4), BMX (3, če ne štejemo dveh dirk v vikendu vsake posebej) in vzpon (1).

Kaj je, česa ni in česa ne bo

Nekatere mednarodne dirke, kot je spust svetovnega pokala v Mariboru ter spusta evropskega pokala v Mariboru in Kranjski Gori, pa niso vključene v domači koledar.

Iz koledarja smo izvedeli, da bo letošnji maraton Black Hole 22. junija tudi državno prvenstvo v tej disciplini.

Malce pa nam zgornjo statistiko podre informacija, da maratona Bled (oziroma celotnega festivala) letos ne bo. Kljub temu se je še znašel v tem koledarju. Objavili so že datum za prihodnje leto: 20. in 21. junij 2020.

Zdi se, da je bilo prireditelje maratonov doslej najtežje prepričati, da svoje “izdelke” prijavijo pristojni organizaciji, in letos je OGK-ju to kar lepo uspelo. Od nekako resnih manjkajo “le” še Pohorje, Vipava in Erazem.

Dogodke in več podatkov o njih najdete na kolesarska-zveza.si

Koledar mtb.si

Vse zgoraj omenjeno (in še kaj več) smo vnesli tudi v naš koledar.

Tvoj dogodek v koledarju mtb.si

Še vedno se trudimo v koledarju mtb.si objaviti tudi čim več netekmovalnih dogodkov – tur, kampov, tečajev, druženj …

Ker ne uspemo prebrati celega Facebooka, bomo veseli vaših informacij na email. Z datumom, lokacijo, na kratko o tem, za kaj gre, nazivom prireditelja, povezavo do več informacij in po možnosti še pasico ali logotipom prireditve. Pa bo izvedel še kdo. Hvala!

Fotografija Urosh Grabner @uroshgrabner, Black Hole maraton 2018

Preberi še
Unior Downhill Cup 2019 s petimi dirkami
BMX dirkanje v sezoni 2019

SloXcup 2019: Osem dirk + ena pokala mladih
V 2019 šestkrat SloEnduro in devetkrat 4Fun!

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam