25. julija 2016

Les 2 Alpes gostil evropski pokal v spustu, Moniki Hrastnik po zmagi v kvalifikacijah tista prava v finalu ušla za pol sekunde.

Na peti in predzadnji dirki evropskega pokala v spustu iXS European Downhill Cup v Les 2 Alpes v Franciji je Monika Hrastnik (KK Črn trn) še enkrat stala na stopničkah. Po tretjem mestu v Kranjski Gori in drugem v Schladmingu je bila še enkrat druga, tokrat s pol sekunde zaostanka za zmagovalko, Švicarko Carino Cappellari (Radon Magura Factory).

Lahko bi rekli, da je bila 22-letna Mozirčanka že na vrsti za zmago, saj je bila tudi najhitrejša v sobotnih kvalifikacijah. A tudi to še pride.

Takole je Mona povedala po dirki: “Nova tekma, nova proga, nove izkušnje. Nekje znajo izkoristiti lepe kraje, hribe in narediti vse za turizem, bo treba nazaj sem na počitnice. Vikend je bil spet zanimiv, kar se tiče vremena. V petek je bil trening odpovedan zarad dežja, kar je bilo škoda, ker proge še nisem poznala. V soboto je bilo vse namočeno in spolzko, proga se je počasi sušila, dež je počakal, da sem prišla v kvalifikacijah v cilj suha. Zadnjih 15 moskih je dobilo dež. V nedeljo je bila proga za finalno vožnjo suha ter hitra z veliko luknjami, čisto druga proga kot na treningih. Obe vožnji sem odpeljala z napakami in zatikanji, vendar je bil čas v cilju vseeno super. Uglavnem fajni vikend z odličnim rezultatom.”


Carina Cappellari

Mona je prvič nastopila na tej izredno strmi progi (2,7 km s kar 700 m višinske razlike), tudi sicer je to dirka, ki so slovenski tekmovalci radi izpustijo zaradi daljše poti. Tokrat je nastopila še Špela Horvat (Supersnurf), ki v finalu ni uspela ponoviti solidnega nastopa s kvalifikacij, po padcu na jutranjem treningu je zasedla 7. mesto.

Pri moških je bil med nastopajočimi le Miran Vauh, ki pa je bil med tistimi, ki so v sobotnih kvalifikacijah nastopili v dežju. Tako je podobno kot v Špičaku žal ostal zunaj superfinala. v nedeljskem malem finalu pa je odlomil menjalnik in končal v ozadju.


David Trummer

V superfinalu je zmagal Avstrijec David Trummer (RRP) pred Italijanom Lorisom Revellijem (Argentina bike) in Čehom Stanislavom Sehnalom (Banshee Bikes / CharvatBros). Vodilni v razvrstitvi, Nemec Johannes Fischbach, in drugouvrščeni Poljak Slawomir Lukasik sta manjkala. Na finalu serije 18. septembra v Leogangu bo še napeto tako pri fantih kot pri dekletih. Monika je skupno četrta.

www.ixsdownhillcup.com

Foto Thomas Dietze/extreme pics


Monika, zmagovalka Carina in tretjeuvrščena Veronika Widmann, ki je prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi

Sledite nam