22. aprila 2017

Prepričljiv naskok Avstrijca pred Žabjekom, Tetzlaffom, Vauhom … Na odlični skalnati progi festival predrtih gum.

Na progi s Sv. Ivana v Veli Lošinj se je danes v polfinalnem nastopu, ki bo služil za pripravo štartne liste za nedeljski finale (najboljši zadnji s štarta) na dirki Downhill Lošinj poskusilo nekaj manj kot 150 kolesarjev iz osmih držav.

Med člani je bil prepričljivo najhitrejši Avstrijec Markus Pekoll (MS Mondraker Team). Številka 23. svetovne lestvice in moštveni kolega svetovnega prvaka je bil na 1,7 km dolgi skalnati progi za 3,7 sekunde hitrejši od slovenskega prvaka Jureta Žabjeka (Unior Tools Team). Tretji je bil še en Avstrijec Boris Teztlaff (RC WSV Schladming), Pekolov sokrajan iz štajerske smučarske prestolnice.

Peterico sta zaključila Miran Vauh (KK Črn trn) na 4. in Britanec Oliver Morris (Intense Racing UK) na 5. mestu, slednji že dobrih 9 sekund za Pekollom.

{loadposition inside}

Pekollov čas je vendarle skoraj 12 sekund počasnejši od lanskega zmagovalnega časa Slawomirja Lukasika. Precej spremenjena proga je tako morda vendarle počasnejša od lanske. Več izvemo jutri, ko bo šlo zares. Proga se sicer izkazuje za odlično, linij je na pretek, le za manj vešče je lahko kar nevarna. Vendarle gre za progo svetovnega pokala.


Monika

Na progi so bile le štiri dame, najhitrejša pa Monika Hrastnik (KK Črn trn) pred Katarino Primožič (Batt Team) in Špelo Horvat (BK KKJ – WD40 Bike).

Najhitrejši mladinec je bil Matic Kokelj (Wolf Racing Team) pred Žanom Teskačem (Supersnurf) in Ivanom Bašićem (TNT Pazin), deli jih 5 sekund.

Med njimi bil bil na drugem mestu najhitrejši mlajši mladinec Marko Niemiz (Sinter Brakes Team), sledita mu ekipni kolega Žan Pirš in Blaž Gerbec (ŠKTD Avče).

V veteranski kategoriji master je polfinale dobil Britanec Chris Sinden, med amaterji pa Mariborčan Andreas Vidovič (Ganesha team).


Marko Niemiz na poti v Veli Lošinj

Hladnega vetra na otokih danes ni bilo več, tako je bilo vzdušje ob progi in v cilnjem prostoru na rivi pomladno in sproščeno. Slabše volje so bili številni tekmovalci, ki so v cilj prišli po praznih plaščih – takole čez prst se je to zgodilo kar vsakemu petemu!

V nedeljo se finale otvoritvene dirke pokala Unior Downhill Cup in hrvaškega pokala po dopoldanskem treningu začne ob 13.30.

Vrstni red polfinala in štartna lista finala

Na uvodni fotografiji Markus Pekoll, vse foto Klemen Humar. Fotogalerija na uniordownhillcup.com

Sledite nam