Pumpaj Slo Velenje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
21. julija 2012

Na današnjem merjenju časov za vrstni red časa na nedeljskem DP v spustu najhitrejši Rutar pred Mlinarjem in Vauhom.

Za nedeljsko državno prvenstvo v krosu in spustu v bikeparku Javornik je vremenska napoved obetavnejša. Lepo z možnostjo kakšne plohe. Za današnji trening na obeh progah in razvrstitveni nastop spusta pa je deževalo. Prvo kaplje so padle prav ob začetku nastopa v spustu in proga se je hitro spremnila v drsalnico. Ob pomoči burje ni nemogoče, da bi bila za finale proga zopet suha. Skoraj suha.

Najhitrejši je bil Nejc Rutar pred Petrom Mlinarjem in branilcem naslova pri članih Miranom Vauhom. Razlike pa velike, desetouvrščeni član je za Rutarjem zaostal že več kot minuto in pol.

Najhitrejši mladinec je bil Jure Žabjek, od le dveh preostalih deklet pa brez presenečenja Zarja Černilogar.

Število nastopajočih v spustu se je zaradi zahtevne proge in dežja zmanjšalo že med predprijavami in prevzemom številk, nato pa še pred in po razvrstitvenem nastopu.

Reševalci so danes oskrbeli pet poškodovancev, med njimi enega z resnejši poškodbo komolca. Rebeka Barlič si je že pri treningu poškodovala ramo, najverjetneje je šla še ena rama, drugih večjih poškodb prireditelji niso zabeležili. Jutri bo manjkala tudi Špela Horvat s poškodovanim prstom.

Jutri se dirkanje v krosu začne ob 8.45, članice, mladinke, amaterji in veterani štartajo ob 10.15, člani in mladinci pa ob 12.30, finale spusta pa se začne ob 15. uri.

Vrstni red razvrstitvenega nastopa (PDF)

Na uvodni fotografiji Nejc Rutar, ki je tu pred leti v podobnih razmerah dobil zadnjo dirko. Foto Vanja Kodermac.

Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam