23. maja 2014

Hrastničanu v Novem Mestu na Moravskem drugi eliminator svetovnega pokala, prva slovenska zmaga pri moških v svetovnem pokalu.


Miha Halzer
(Energijateam.com) je v Novem Mestu na Moravi na Češkem dobil drugi kros na izpadanje v letošnji sezoni svetovnega pokala. Veliki finale je dobil pred velikim tekmecem, Avstrijcem Daniel Federspielom, Avstralcem Paulom van der Ploegom in Belgijcem Fabricem Melsom.

29-letnemu Mihu, že svetovnem (predlani) in evropskem (lani) podprvaku, je v Novem Mestu odlično kazalo že lani, pa je po najboljšem času kvalifikacij v velikem finalu poškodoval kolo in končal na 4. mestu. Tudi danes je bil najhitrejši še v suhem v kvalifikacijah, nato pa tudi v finalu, ki se je zaključil v dežju.

Miha, ki je izpustil prvo letošnjo dirko svetovnega pokala v Avstraliji, je danes na Češkem osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. To je tudi prva slovenska zmaga med moškimi v svetovnem pokalu v kateri koli disciplini.

“Odlično se počutim. Malo sem bil pod pritiskom, tudi zaradi izjav, ki jih dajem pred tekmo, ko sem napovedoval zmago. Kdo si je mislil, ta samo naklada. Končno mi je uspelo. Dokazal sem sebi in tistim, ki spremljajo ta šport,” je Halzer po dirki povedal za agencijo STA. In dodal: “Prve pol minute sem šel preveč rezervirano. V klanec sem šel dosti bolje, tam se je dalo narediti nekaj razlike. Tam je odločala surova moč. To je bila tukaj moja prednost,” je še povedal dobitnik srebra na svetovnem in evropskem prvenstvu.”

Urban Ferenčak (Calcit bike team) je izpadel v kvalifikacijah z 41. časom, zunaj finala je s predrto gumo v svojem kvalifikacijskem nastopu ostala tudi Nina Homovec (Orbea Geax). Pri ženskah je lansko zmago ponovila Švedinja Alexandra Engen.

Poglej še fotogalerijo
Nevihtno zmagoslavje Mihe Halzerja

Vrstni redi na strani UCI
Posnetek dirke na redbull.tv

Avtor uvodne fotografije je Grega Stopar.

Sledite nam