Mednarodne dirkaške, Vita Movrin
13. marca 2023

Dirke v Grčiji, Italiji in Španiji, Akrigg z novim, Graves s smolo, MTB hiša slavnih in spust poletne serije Crankworx.

Greek MTB Series by Alter Bike Tours (Šparta 1)

Na četrtkovi preizkušnji kategorije UCI C1 slovenski predstavniki odlični. Mladinec Tine Terpin je dosegel zmago in prislužil 20 točk UCI. Med mladinkami je bila Hana Kranjec Žagar tokrat osamljena tekmovalka, a 20 točk je šlo v slovenski žep. Vita Movrin je v dresu reprezentance v članski kategoriji osvojila odlično 3. mesto, zaostala je le za Belgijko Emeline Detilleux in Ukrajinko Jano Belomojno. Vitino tretje mesto je bilo vredno 30 točk. V moški članski kategoriji je presenetil tudi Rok Naglič, ki je “zborbal” do devetega mesta in svojil dragocenih 12 točk.

Vrstni redi na mtbdata.com.

Greek MTB Series by Alter Bike Tours (Šparta 2)

Še en tekmovalni vikend v Grčiji, tokrat dirkanje v soboto in nedeljo. Najprej mlajše, nato še elitne kategorije. V soboto sta mlajša člana Matic Kranjec Žagar in Jakob Klemenčič dirko zaključila na 8. in 9. mestu ter si prislužila 14 oziroma 12 točk UCI. Nastopila sta tudi mladinca Tine Terpin in Hana Kranjec Žagar. Terpin je osvojil 2., Kranjec Žagarjevi pa je pripadlo prvo mesto. Tako sta bogatejša za 18 in 20 točk. V nedeljsku dirki razreda hors si je Rok Naglič v izredno močni članski konkurenci privozil 9. mesto (24 točk), Vita Movrin pa je stopila na tretjo stopničko in s tem dobila 60 točk.

Vrstni redi.

XC Coppa di Albenga

Druga postaja italijanskega pokala Italia Bike Cup Chaoyang in dirka razreda C1 pri naših zahodnih sosedih in resnično močna mednarodna udeležba ter zmaga Pierra de Froidmonta in Martine Berta v elitnih kategorijah. Na zmagovalni oder so se uvrstili še Francoz Thomas Griot in Giada Specia ter Danec Sebastian Fini in Nizozemka Anne Tauber. Vrstni redi na mtbdata.com. Poročilo najdeš na planetamountainbike.it.

GP Ciudd de Valladolid BTT XCO 2023

Dirka v olimpijskem krosu druge kategorije UCI je minila v znamenju španskih kolesarjev. Slavila sta Jofre Cullell Estape in Natalia Fischer (oba BH Coloma Team). Vrstni redi.

Jared Graves

Legenda spusta in endura jo je skupil v prometni nesreči. Nepreviden voznik ga je “snel” s kolesa, Graves pa je utrpel poškodbo kolena, zlomljeno stopalo in nekaj ran, ki so potrebovale šive. V kratkem ga čaka še operacija.

Crankworx Summer Series

Na Novi Zelandiji še kar poteka poletna serija Crankworx. Na sporedu je bil spust. Dobila sta ga upokojenka Tracey Hannah in Toby Meek. Slednji je bil hitrejši od zvenečih imen – Lorisa Vergierja in Sama Gala. Vrstni redi na crankworx.com.

Finalna vožnja Tracey Hannah

MTB hiša slavnih in novi člani

V Marin Museum of Cycling so med častne člane, tiste, ki so v času tekmovanj ali udejstvovanj v gorskem kolesarstvu pustili svoj pečat, letos naznanili nova štiri imena. To so legendarna Gunn-Rita Dahle Flesja, šestkratna svetovna prvakinja v maratonu, štirikratna svetovna prvakinja v olimpijskem krosu, olimpijska prvakinja iz Aten 2004, zmagovalka 30 dirk za svetovni pokal, ki si prestižno članstvo vsekakor zasluži. Potem Shaun Palmer, divji deček spusta, snowboarda in še kakšnega ekstremnega športa. Diddie Schneider, pionir gradnje namenskih gorskokolesarskih poti, in Rob Warner, nekdanji spustaš in prvi glas komentatorstva na Freecaster TV in Red Bull TV, legenda britanskega MTBja. Več na mmbhof.org.

Naslovno fotografijo smo si sposodili na strani Kolesarske zveze Slovenije

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam