7. marca 2016

Na gostovanju zimske lige Istre in Kvarnerja blato, dež, sneg, sonce in mavrica. Dvoboj Gregorja Krajnca in Petra Zupančiča prvemu.

V nedeljskem sedmem in predzadnjem krogu zimske lige Istre in Kvarnerja, ki se je ustavila v globokem zaledju Reke, v Kočevju, je bil med petdeseterico udeležencev najhitrejši reprezentant med mlajšimi člani Gregor Krajnc (Calcit bike team). V težkih razmerah – mrazu, blatu, rahlem dežju, tudi nekaj snežinkah – je Grega opravil pet krogov v času 50 minut in 22 sekund. Z istim številom krogov mu je sledila le še peterica: klubski kolega Peter Zupančič, gostitelj Janez Dejak, Borut Križan (oba Energijateam.com), Jurica Galić (Bike akademija) in Aleš Rijavec (Energijateam.com).

“Proga je bila zelo tehnična in kar spremenjena glede na pretekla leta,” je za prijavim.se povedal zmagovalec Krajnc. “Prvi krog sem malo gledal konkurenta Petra (Zupančiča), kje lahko napadem, v drugem krogu pa sem napadel in odpeljal sam naprej. Pred dirko bi si moral na določenih mestih malo bolj ogledati progo, saj sem naredil nekaj napak, z rezultatom pa sem zadovoljen.”

Gostitelji iz KD Melamin so se z Dejakom na čelu ves teden borili z vremenskimi razmerami in naposled na nekdanjem smučišču nad Dolgo vasjo pripravili odlično progo. Podobna bo junija gostila državno prvenstvo v krosu.

Vreme se je spreminjalo iz minute v minuto, iz dežja v sneg in sonce, ob podelitvi pa so bili udeleženci nagrajeni še z mavrico.

Nastopilo je rekordno število slovenskih kolesarjev, saj so imeli pri roki odlično pripravljalno dirko. Na koncu so prav negostoljubno do kolesarjev iz Istre in Kvarnerja pobrali tudi smetano. Krajnc je stopil na najvišjo stopničko v kategoriji do 30 let, Dejak do 40, Rijavec pa do 50 let.

Med mlajšimi od 17 let je zmagal Mihael Štajnar (Calcit), v kategoriji do 19 let pa domačin Primož Šobar (KK Melamin). Hrvatje so bili uspešnejši v kategorijah do 15 let z zmagama Nikite Losinskega (BK MTB Istra Pazin) in Anje Nadu (Bike akademija). Pri U13 je zmagal Luka Janežič (Energijateam.com), pri damah do 30 Ema Filipović (BGK Tuškanac) in nad 30 še ena članica domačega Melamina Mojca Stefanič Masterl, obe brez konkurence.

V najstarejši kategoriji gospodov nad 50 let je zmagal Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin).

Priredili so tudi posebno dirko za najmlajše, v kateri je nastopilo 15 kolesark in kolesarjev.

Finale “ZLIK” s podelitvijo za skupno razvrstitev bo 23. marca na območju nekdanje vojašnice Valelunga pri Puli.

Vir: sporočilo ZLIK

www.facebook.com/mtb.zimskaliga

Poročilo prijavim.se z vrstnimi redi in fotogalerijo

Na uvodni fotografiji Pero še pred Gregorjevim napadom. Foto ZLIK/BK MTB Istra Pazin

Sledite nam