Dogs Gravel Days, Pasji dnevi Lokve
20. avgusta 2020

Prvi makadamkarski dogodek Dogs Gravel Days ali Pasji dnevi v organizaciji Deš Fleš pride na Trnovsko planoto zadnji avgustovski vikend.

Dopolnjeno: prireditev je prestavljena na 4.-6. september!

Od petka 28. do nedelje 30. avgusta bodo častili prekrasne makadame Trnovskega gozda in prijetne poletne temperature. Baza Pasjih dni je namreč na Lokvah, ki so le nekaj metrov pod tisočakov, trase pa seveda kolesarje popeljejo še nekaj višje.

Glavna bo sobota

V soboto 29. avgusta bo na sporedu nepodprta vožnja po asfaltnih in makadamskih cestah Trnovske planote. To pomeni navigacijo po GPS sledeh in kljub “nepodprtosti” nekje tudi presenečenje v obliki okrepčevalnice.

Daljša trasa bo merila 83 km z okoli 2000 v.m. vzponov in izpred gostilne Lokve krene ob 9.30. Krajša bo dolga 45 km z okoli 900 višinci, štart bo ob 10. uri.

Dogodivščina je odprta tako za gorska kot za gravel kolesa, na krajši trasi pa tudi za e-kolesa.

Na čelu bo seveda letelo, a daleč od tega, da bi morali vsi dirkati, gre predvsem za druženje. Čeprav bodo nagrade za najhitrejše v starostnih kategorijah. Nagrajeni bodo tudi posebni dosežki: najboljši kostum, zadnji v cilju, fair play …

Vožnji bo sledila zabava na Lokvah z – morda ne boste verjeli – zabavno dirko v vzponu.

Od kod pasje ime?

Brez strahu, po makadamih vas ne bodo preganjali psi, niti zaradi nadmorske višine tam nikdar ni pasje vroče. Ime so posodili partnerji prireditve, kraft pivovarna Reservoir Dogs iz Nove Gorice. Fantje furajo ta in ona kolesa, pa še žejnih nas ne bodo pustili.

Nagrade so seveda v pivu – 500 litrov za gravel in 60 za vzpon. Tudi zato je dogodek rezerviran za starejše od 18 let …

Aljoša iz Reservior Dogs ima zgodbo …

Lokve imajo posebno mesto med Goričani. Tu smo imeli prvi stik s snegom, naredili prve zavoje,poleti pa smo se tu hladili na piknikih. Uroš Krapež je tudi bil med ustanovitelji smučarskega kluba Lokve in bil kot član tega kluba tudi v mladinski reprezentanci.

In prav po makadamih Trnovskega gozda sva z Urošem vskako poletje kolesarila v hladu stoletnih smrek. Makadamarji že v devetdesetih letih. Še predno so se Američani spomnili izraza. 

In prav Uroš je pred leti dal idejo za gravel tekmo v hladu planote – Dogs Gravel Days. 

Letos smo se s prijatelji, ki so prevzeli hotel na Lokvah, odločili, da je čas za akcijo. Za organizacijo smo hoteli povabiti lokalno ekipo in tako smo se obrnili na Gulina in Deš Fleš.

Naša želja je naredti dogodek, ki ne bi bil strogo tekmovalen. Nekakšen festival kolesarjenja, muzike in piva. Korona je nekoliko zamešala zadevo, tako da  koncert odpade. Bo pa odličen diđej. In pivo tudi. Progi sta pa tudi čudoviti, tako da bodo tudi tisti najbolj zagnani lahko žgali na polno.

Podatki o trasah, prijave … na gravel.desfles.si

Pripelji klapo in zaslužiš si brezplačno štartnino, pravi Gulin!

Dogodek na Facebooku

Sledite nam