19. julija 2017

V Švici živeči štirikratni slovenski prvak v spustu v prispevku za švicarsko televizijo odfura kar nore reči nad Crans Montano.

O Janezu Grašiču že nekaj časa nismo pisali, zato se lahko zgodi, da ga kdo ne pozna. Prav prejšnji teden smo ga v napovedi državnega prvenstva v spustu omenili kot GOAT-a (Greatest Of All Times) s štirimi naslovi prvaka.

Zdaj 48-letni Janez se je rodil v Švici slovenskim staršem. Med tekmovalno kariero je nekaj let preživel tudi v Sloveniji, nastopal je tudi za slovensko reprezentanco.

Švicarska nacionalna televizija SFR ga je letos povabila k sodelovanju v oddaji Poletni izziv, v kateri se bo osem športnikov spopadlo z različnimi izzivi. Janez se je lotil epske visokogorske ture nad Crans Montano. Vzpon ni bil mačji kašelj, spust pa … ohoho!

Med drugim je za vožnjo izkoristil 35 cm široke pokrite žlebove gorskega vodovoda, ki oskrbuje gorske vasice. Rečejo mu suon.

Ob furanju so Janeza tudi podrobno predstavili skozi pogovore. Žal verjetno vsega v švicarski nemščini verjetno ne razumeš niti če znaš nemško 😀

Glej v dveh delih:


Sledite nam