5. septembra 2022

Kolesarski klub Črn trn je v nedeljo organiziral šesto dirko v pokalu SloXcup, na kateri se je pomerilo preko 200 kolesarjev.

Zadnji so se na progo podali kolesarji članske kategorije in mladinci, med katerimi je ponovno odlično vožnjo prikazal Žan Pahor (Energijateam.com), ki se je v vodstvu kmalu pridružil Jakobu Klemenčiču (MBK Črni Vrh). Dirko sta nadaljevala v svojem tempu, Pahor je slavil med mladinci, Klemenčič pa v elini kategoriji.

Pahor in Klemenčič

Klemenčič je po dirki povedal:

“Bilo je kar vroče, zato nismo želeli na začetku iti prehitro, kar bi se lahko kazalo pri koncu. Štartali smo z mladinci, zato sem se prijel najhitrejšega mladinca Žana Pahorja. Štartal je zelo hitro, bal sem se, da bo tempo prehiter. Proti koncu njegove dirke sem videl, da ga je malo pobralo, zato sem se odpeljal s svojim tempom naprej. Na koncu sem zmagal člansko dirko in sem zadovoljen. Proga je razgibana in tehnična, zato mi je dirkanje na tej progi v Ajdovščini všeč.”

Drugi je z zaostankom dveh minut in pol v cilj prišel Hrvat Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) in tretji klubski kolega zmagovalca Jan Jereb.

fran bošnjak
Fran Bošnjak

Med mladinci je drugo mesto osvojil Ambrož Vovk (Calcit bike team) in tretje Blaž Kavčič (KK Završnica).

Članic tokrat ni bilo na startu.

Mlajše kategorije so se poleg dirke v olimpijskem krosu pomerile tudi na tehničnem poligonu, ki je nekoliko premešal končne rezultate, nekaterim pa prinesel tudi nekaj odrgnin, za kar je pri poskrbela tudi razgibana proga.

Več fotografij na prijavim.se

Prvi trije po kategorijah:

  • V kategoriji elite (ME) je bil najhitrejši Fran Bošnjak (BBK Šišmiš), drugo mesto je osvojil Gregor Krajnc (Hörmann Slovenija Bike Team) ter tretje Gregor Dimic (Energijateam.com).
  • V kategoriji U23 M je prvo mesto osvojil Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh), drugi je bil Jan Jereb (MBK Črni Vrh) in tretji Nace Gnezda (MBK Črni Vrh).
  • V kategoriji U19 M je zmagal Žan Pahor (Energijateam.com), drugi je bil Ambrož Vovk (Calcit Bike Team) in tretji Blaž Kavčič (KK Završnica
  • V kategoriji U19 W je prvo mesto osvojila Tina Vrhovnik (KK Ravne), druga je bila Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) in tretja Tina Smrdel (MBK Črni Vrh).
  • V kategoriji Master 1 je zmagal Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team), drugi je bil Mitja Tancik (Energijateam.com) in tretji Aleš Strašek (Hörmann Slovenija Bike Team).
  • V kategoriji Master 2 je prvo mesto osvojil Robert Blaznik (MBK Črni Vrh), drugi je bil Aleš Boškin (MBK Črni Vrh) in tretji Aljoša Martinjaš (Calcit Bike Team).
  • V kategoriji Veteranke je prvo mesto osvojila Ana Podpečan (Energijateam.com), druga je bila Martina Utranker (2Simpl Celje).
  • V kategoriji U17 M je bil najhitrejši Nik Golob (Calcit Bike Team), drugo mesto je osvojil Filip Utranker (2Simpl Celje) ter tretje David Sandić (BK Albona 1921).
  • V kategoriji U17 W je bila najhitrejša Nika Mikuž (MBK Črni Vrh), druga je bila Nastja Ahačič (Energijateam.com) in tretja Hana Gnezda (MBK Črni Vrh).
  • V kategoriji U15 M je zmagal Jaka Tominšek (Calcit Bike Team), drugi je bil Luka Maksimović (Energijateam.com) in tretji Jaka Utranker (2Simpl Celje).
  • V kategoriji U15 W je prvo mesto osvojila Eva Terpin (MBK Črni Vrh), druga je bila Meta Tancik (Energijateam.com) in tretja Zoja Bolčina Ravnikar (Calcit Bike Team).
  • V kategoriji U13 M je zmagal Filip Noršić (BBK Šišmiš), drugi je bil Miha Dakskobler (MBK Črni Vrh) in tretji Aljaž Boškin (KD Sloga 1902 Idrija).
  • V kategoriji U13 W je bila najhitrejša Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team), druga je bila Neža Utranker (2Simpl Celje) in tretja Kaja Pevec (Energijateam.com).
  • V kategoriji U11 M je bil najhitrejši Nejc Vertačnik (SD Strahovica), drugo mesto je osvojil Jakob Prezelj (KD Sloga 1902 Idrija) ter tretje Jan Horvat (BBK Šišmiš).
  • V kategoriji U11 W je bila najhitrejša Anamarija Kosec (Calcit Bike Team), druga je bila Vida Bizjak (SD Strahovica) in tretja Ema Korošec Janušić (KK Završnica).
  • V kategoriji U9 M je zmagal Mark Pregl (SD Strahovica), drugi je bil Matic Osenar (SD Strahovica) in tretji Filip Gregorc (SD Strahovica).
  • V kategoriji U9 W je prvo mesto osvojila Zoja Bartolme (MTB trail center Kočevje), druga je bila Stefani Štrucelj (BK Grobnik) in tretja Hana Bele Grkman (Calcit Bike Team).
  • V kategoriji U7 M je zmagal Fran Žuk (MTB trail center Kočevje), drugi je bil Oliver Žiberna (SD Strahovica) in tretji Žan Pregl (SD Strahovica).
  • V kategoriji U7 W je bila najhitrejša Neža Osenar (SD Strahovica), druga je bila Neža Šekoranja (Calcit Bike Team) in tretja Zara Žlender (SD Strahovica).

Vsi vrstni redi

Naslednja dirka za kategorije mladih bo že v soboto 10. septembra, XC Rašica v Selu pri Vodicah v organizaciji SD Strahovica. Razpis in prijave

www.sloxcup.com

Preberi še

Državna prvaka v krosu Tanja Žakelj in Matic Kranjec Žagar

Sledite nam