17. avgusta 2014

Miha Halzer najhitrejši na ulicah Kamnika na GT-Garmin eliminatorju, letošnjem DP, pri dekletih Tina Perše.

V okviru festivala Kamfest so v soboto na ulicah starega središča Kamnika izpeljali četrti GT-Garmin eliminator, dirko v krosu na izpadanje, na kateri so pred dveh letih podelili tudi naslove državnih prvakov.

Naslov je pri moških ubranil prvi favorit Miha Halzer (Energijateam.com) pri ženskah pa ga je prvič osvojila Tina Perše (Calcit bike team), ki je v vseh treh dosedanjih izvedbah zasedla drugo mesto. Nastopili so tudi mladi kolesarji, v kategoriji do 17 let je zmagal Blaž Govekar (Orbea Geax) in v kategoriji do 13 let Matic Kranjec Žagar (Calcit bike team).

Pri moških je bil v kvalifikacijah najhitrejši Andraž Jeršin (MTB Trbovlje/Specialized), a bivši tekmovalev v spustu se nato ni prebil v veliki finale. Tam so se znašli vsi favoriti: poleg Halzerja oba Štajerca v dresu domačega Calcita, Urban Ferenčak in Gregor Krajnc, ter Kevin Berginc (Unior Tools Team). Če rečemo, da je bilo glavnih favoritov pet, je peti, Rok Skaza (KD Hrastnik) dobil mali finale.

V velikem finalu je najbolje štartal Kevin Berginc, a že pred prvim ovikom strgal verigo. Tako je povedel Ferenčak, Halzer pa mu je sledil v slogu taktike svojih letošnjih nastopov v svetovnem pokalu, kjer je rad do ciljne ravnine za petami vodilnim. Kamniška ciljna ravnina je dolga in v rahlem vzponu in tu se je Ferenčak v zadnih nekaj deset metrih pred ciljno črto lahko le še nasmehnil, ko je mimo pridrvel eden najboljših na svetu.

“Ni bilo tako lahko, kot je bilo videti,” je povedal Miha. “Od dirke v Kobaridu nisem bil na gorskem kolesu in nisem dobro pripravljen,” je priznal Hrastničan, ki je letos prvič stal na najvišji stopnički v svetovnem pokalu. Odkar je jasno, da v sezoni 2015 eliminator ne bo več del svetovnega pokala, Halzerju manjka motivacije in se spogleduje s cesto. Kljub temu, da se bliža tridesetemu letu, se utegne pojaviti v dresu ene od članskih cestnih ekip.

Halzer gre najverjetneje na cesto. Kam pa gre eliminator?

Fotogalerija na prijavim.se

Od tam je tudi uvodni portret Miha Halzerja.

GT-Garmin Eliminator Kamnik 16.8.2014

Sledite nam