11. marca 2019

Jan in Mateja sta furala, fotografirala in snemala, Outdoor Station pa ta konec tedna vabi na dvodnevni kamp v vzhodnem kotičku Istre.

Jan Porič se je s svojim modelom za snemanje, Matejo, nedavno mudil v Rabcu. O stezicah, ki so jih uredili tam – nekaj so jih zgradili fantje iz Alianse, nekaj je očiščenih starih poti – smo že pisali in objavljali tudi videe.

Jan pa je Rabac doživel takole:

V zimskem času je vedno lepo kolesariti ob morju in uživati v višjih temperaturah, kot so na celini. Ena od takih lokacij je tudi Rabac, kjer je Valamar uredili večji skillpark in manjši pumptrack, nekoliko višje na hribu (cca 400 višincev) pa tudi proge, ki imajo skupaj več kot 2000 metrov spusta.

Kot je značilno za Istro, je na bolj naravnih progah precej skalnato, najde pa se kar nekaj urejenih prog ter tudi singlc. Tudi če kakšen dan prej ali dva dežuje, ni težav z oprijemom. V dobrih dveh sva z Matejo prevozila skoraj vse uradne proge in moram reči, da lokacija obeta in mi je všeč. Menim, da je primerna tudi za začetnike, ki bi se najprej popeljali po lažjih progah v skillparku, ki so krajše in jih tako lahko večkrat ponovijo, ena takšnih je zagotovo flow linija ali pa ‘breakfast’, meni v spodnjem delu zagotovo ena ljubših.


Za tiste malo bolj izkušene pa bo zagotovo zanimivo nabirati kilometre in višinske metre na malo bolj zahtevnih progah višje na hribu. Pohvalim lahko še hrano in sobe v Valamar Sanfior Hotel & Casa, ki skupaj s traili ob morju, trgovino in servisom koles ter ostalo dodatno ponudbo naredijo Rabac za pravo kolesarsko destinacijo.

Ta konec tedna

Stezice Rabca imaš možnost preizkusiti ta konec tedna, 16. in 17. marca, ko se tja odpravi Outdoor Station – na dvodnevni kamp z eno ali dvema nočitvama. Recimo kot prebujanje iz zimskega MTB spanca ali priprave na njihovo prvomajsko Elbo. Za celotno ponudbo vikenda v Rabcu skoči na outdoorstation.si.

Preberi/oglej si še
Kamp Petra Vesela: V Rabcu bi vsi repete!
Jesenski Rabac z Mahom
Rabac pozimi
Popoln dan … z Valamarjem

Sledite nam