18. februarja 2018

Napet in blaten boj za zmago na sedmi dirki Zimske lige Istre in Kvarnerja. Prvi trije v manj kot sekundi.

Zimska liga Istre in Kvarnerja se je s sedmo dirko sezone nadaljevala v Novigradu, kjer pa je namesto sonca in lepega vremena dirko začinilo slabo vreme in obilica blata. A to najbolj zagnanih, 47 so jih našteli, ni motilo in boj za zmago se je odvijal od štarta do cilja. Ddirka zaradi razmer ni bila nič manj zanimiva. Izredno izenačena dirka in štirje krogi bitke za prestol.

Absolutno najhitrejši je bil Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team), ki je bil le za desetinko sekunde hitrejši od Alessandra Bertona (ASD Team Velociraptors), ta pa je na tretjem mestu za sedem desetink sekunde ugnal Hribovškovega klubskega kolega Jureta Belaka. Boštjan je bil najhitrejši tudi v svoji kategoriji do 40 let, Alessandro pa v kategoriji U19.

Vrstni redi po kategorijah

U13 – prvo mesto je pripadlo Eriku Vorkapiću (BK Grobnik).
U15 – zmaga za Sebastiana Živkovića (BK Grobnik).
U19 – Alessandro Berton (ASD Team Velociraptors) se je uspešno kosal s starejšimi in suvereno slavil pred klubskim kolegom Ramonom Vantanaggiatom, tretji je bil Edoardo Braida (Trivium Froggy Team).

U30 – skromna zasedba v eni močnejših kategorij in zmaga za Emanuellja Foledoreja (KI.CO.SYS Team), drugo mesto je pripadlo Martinu Legoviću (BK Novigrad).
U40 – zmaga za Boštjana Hribovška. Drugo mesto Jure Belak (oba Calcit Bike Team), tretje mesto pa je osvojil Andrej Holc (B.V.G. Gulč – BTS Company).
U50 – prvo mesto Alessandro Marchesic (Gruppo Generali), drugo mesto Andrea Babici (CSI Udine) in tretje mesto Bojan Ločnikar (Bikerepublic).
50+ – Gianluca Milocco (Collip Bike Team) je bil v boju za zmago boljši od Denisa Udovića (BBK Team Rodeo), tretji je bil Denis Bukovac (BK Novigrad).

Kategorija deklet:
U15 dekleta – Lucrezia Braida (A.S.D. Team Granzon) je bila brez konkurence.
30+W – v skromnejši udeležbi deklet, kot smo je bili vajeni na preteklih dirkah, si je novigrajsko blato podredila Fiorella Botter (ASD Team Velociraptors).

Najmlajši:
U7 – najbolj neustrašen in najmlajši mladenič je bil Matija Blašković.
U9 – Kristijan Zupanc Anclin (Calcit Bike Team) je bil premočan za Filipa Piličića (BK Grobnik).
U11 – najhitrejši je bil Marko Turčić (BBK Grožnjan).

Vrstni redi 

Naslednja, osma in hkrati tudi zadnja dirka Giant mtb Zimske lige Istre in Kvarnerja bo 4. marca v Režancih, organizacija pa v domeni BK AXA. 

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri Chip timing.

Preberi še:
Giant mtb ZLIK: Šesta dirka mlademu Anthonyju Biliću
Giant mtb ZLIK: XC Ronjgi Sikošku
Četrta dirka Giant mtb ZLIK Italijanu Pozzeccu
Giant mtb ZLIK: Sikoškov tris
Giant MTB ZLIK: Druga zmaga Sikoška
Prva letošnja dirka Giant MTB ZLIK Sikošku

Sledite nam