Specialized turbo
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Human Fish Gravel SloEnduro
8. marca 2020

Osma dirka letošnjega pokala je potekala v zaledju Reke, organizacija pa je bila v domeni KBBXS Adrenalina. Na startu 111 tekmovalk in tekmovalcev.

Predzadnja, osma dirka letošnje že 13. sezone Zimske lige Istre in Kvarnerja, je potekala v zaledju Reke. XC Ronjgi v organizaciji KBBXS Adrenalina. Lepo vreme, a mnogo manj tekmovalcev, kot jih je bilo na preteklih dveh dirkah letošnje sezone. 111 so jih našteli. Nekaj manj Slovencev in Italijanov na startu. Je kriv korona virus? A vseeno. Dobra proga, velikanski trud prirediteljev in vseh pomočnikv se je vseeno izplačal, saj so progo naredili, vsaj za zimsko ligo, resnično privlačno.

Absolutna zmaga je šla v roke Matiji Meštriću (BK Maraton), ki je za več kot štiri minute ugnal Italijana Valentina Nadaluttija (ASD JAM’S Bike Team Buja). Tretje mesto je osvojil Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team), ki je zaostal še dve minuti za Italijanom.

Vrstni redi (moške kategorije)

U13 – Zmagovalec Simone Leo (ASD Acido Lattico Team) je za minuto ugnal Ettoreja Fabbra (ASD JAM’S Bike Team Buja), tretje mesto je z osmimi minutami in pol zaostanka osvojil Marko Turčić (BK Novigrad).
U15 – Jakob Jere prvo, Gal Starman (oba Calcit Bike Team) drugo in zmagovalec sedme dirke sezone Erik Vorkapić (BK Grobnik) tretje mesto.
U17 – Christiano Di Gaspero (ASD Team Granzon) je osvojil prvo, Asi Dellamea (ASD JAM’S Bike Team Buja) je zaostal dve minuti, Matko Margetić (BK Grobnik) pa je bil s krogom zaostanka tretji. 
U19 – Absolutno drugi in zmagovalec mladinske kategorije je Valentino Nadalutti (ASD JAM’S Bike Team Buja) je drugo in tretje uvrščenega ugnal za dva kroga. Drugo mesto je osvojil Alen Smolić (BK Opušteno), tretje pa Antonio Vlah (BBK Team Rodeo).
U30 – Absolutni zmagovalec Matija Meštrić (BK Maraton) je zmagovalec kategorije U30. Za več kot sedem minut je bil hitrejši od Morena Corazzina (Delizia Bike Team) in osem minut os tretjeuvrščenega Sandyja Kovačevića (BK Lood).
U40 – Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team) prvo, Luka Horvat (BK Osijek) drugo in Fabio Zille (ASD Acido Lattico Team) tretje mesto.
U50 – Zmagovalec je Igor Božić, ki je za krog ugnal moštvenega kolego Maria Pustijanaca (oba Adrenalina MTB Team), tretje mesto je osvojil Erik Milat (BK Campetto).
50+ – Massimo Nadalutti (ASD Wild Purcit Team) je za seboj pustil Giovannija Maressija (A.S.D. Bike & Run Gorizia) in Denisa Udovića (BK Grobnik).

Ženske kategorije

U30 W – Lucrezia Braida (ASD Team Granzon) je bila za dobre tri minute hitrejša od Daše Mlakar (MBK Črni vrh), tretje mesto je s štirimi minutami zaostanka osvojla Jana Filipović (BK Biker).
U15 W – Bianca Perusin (GCD Pedale Manzanese) je bila hitrejša od Ilarie Tambosco (ASD JAM’S Bike Team Buja).

Otroške kategorije

U7 – Val Milat (BK Campetto) je ponovil zmago s prejšnje dirke. Na drugo mesto se je uvrstil Adam Simonič, tretji je bil drugouvrščeni s sedme dirke Gabriel Brnelić (BK Grobnik).
U9 – Tine Mlakar je bil hitrejši od Ožbeja Lampeta (oba MBK Črni vrh). Tretje mesto je osvojil Toma Eškinja (BBK Team Rodeo).
U11 – Noa Kuhar (BK mtb Istra Pazin) prvo, Jaka Mlakar drugo in Urban Lampe (oba MBK Črni vrh) tretje mesto.
U11 W – Emily Šekulja, Stefani Štrucelj in Korina Abramović (BBK Team Rodeo) so bile prve tri.

Vrstne rede najdeš pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Letošnji finale Giant mtb ZLIK bo 22. marca v Kočevju! XC Kočevje bo v organizaciji KD Melamin.

Naslovna fotografija Chip Timing

Preberi še
Giant mtb ZLIK: Mladinec ugnal elito

Giant mtb ZLIK: Dimic jim je dal vetra
Giant mtb ZLIK: St. Becich italijanu Chiumentiju
Giant mtb ZLIK: Žminjska boška v videu
Giant mtb ZLIK: Sikošku še ena zmaga
Giant mtb ZLIK: Sikošek najhitrejši v Rabcu
Giant mtb ZLIK: Sikošku drugo dejanje
Giant mtb ZLIK: Na prvi dirki kar 118 tekmovalcev

4endurance sis 1
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam