5. junija 2017

Jure Žabjek izenačil najboljši slovenski rezultat v svetovnem pokalu, Berginc 9. v dirki serije 4x Pro Tour.

Fort William je nov srečni kraj za Jureta Žabjeka, ki je danes dosegel svojo najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu do sedaj. 25. mesto je hkrati tudi izenačenje najvišje slovenske moške članske uvrstitve v tem tekmovanju! Nasploh super vikend za Uniorjevo tovarniško ekipo.

Jure in Ft. William

Fort William je v svetu gorskega kolesarstva to, kar je Streif v svetu smučanja – a ne samo zaradi dolge in zahtevne proge, ampak tudi ali predvsem zaradi tisočev gledalcev, ki 100 % športno spodbujajo čisto vse tekmovalce na progi. V njihovih očeh so to junaki, med njih se je danes zagotovo uvrstil tudi Jure Žabjek, ki je s 25. mestom v članski konkurenci dosegel svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu do sedaj.


Taylor Vernon

Hkrati je izenačil do sedaj najvišjo moško uvrstitev v svetovnem pokalu, ki jo od leta 2013 naprej držal Žiga Pandur (25. je bil v norveškem Hafjellu). Žiga je bil danes 72., potem ko je padel v ta vikend zloglasnem gozdnem odseku, kjer je bil teren neutrjen in so nastale velikanske luknje.


Žiga Pandur

Ekipni uspeh ekipe Unior Tools Team sta dopolnila Valižan Taylor Vernon s 34. mestom in Francoz Rudy Cabirou z 41. mestom. Prav Rudy je bil v najboljšem položaju za napad in tudi čez vikend stalno zelo hiter, a je bil prav tako žrtev zgoraj omenjenega gozdnega odseka.


Jure Žabjek

Jure Žabjek, 25. mesto: “Celoten vikend v Fort Williamu sem imel dober občutek, predvsem na zgornjem, suhem in odprtem delu. V srednjem delu je bilo veliko blata in tam je bilo težko poiskati pravo linijo. Danes sem si želel dobro odpeljati gozdni odsek, bistveno je bilo, da ostanem na kolesu. Nisem pa se držal nazaj in taktiziral, vozil sem hitro in samozavestno. Na ostalih delih je šlo hitreje in tam sem lahko spustil do konca. S svojo uvrstitvijo sem zelo zadovoljen, še posebej zato, ker se je to zgodilo na tem prizorišču pred vsemi temi ljudmi. V finalu na vrhu sicer ni bilo več veliko navijačev, od sredine navzdol pa je bilo noro. Vzdušje je bilo res neverjetno.”


Rudy Cabirou

Kevin 9. na dirki serije 4X Pro Tour

Vzporedno s svetovnim pokalom v spustu je na prizorišču potekala tudi dirka svetovne serije v disciplini 4krosKevin Berginc je na njej dosegel svoj najboljši rezultat do sedaj – 9. mesto. Napredoval je vse do četrtfinala, ko je moral priznati poraz in se zadovoljiti s tretjimi mestom v skupini, vrata do polfinala so tako ostala zaprta.


Kevin Berginc

Svetovni pokal se nadaljuje že prihodnji vikend v Sloveniji bližnjem Leogangu. Jure Žabjek je prav tam dosegel enega svojih najboljših rezultatovleta 2013 je bil še kot mladinec tam četrti. Zdaj je na dobri poti, da naredi nov vrhunski rezultat v članski konkurenci.

Fotografije Klemen Humar

Preberi še:
Ft. William: Kralj Greg in princesa Tracey

Sledite nam