9. junija 2012

Velika Britanija je ena večjih baz 4krosa, zato ne preseneča veliko zanimanje za dirko serije 4x ProTour. Naš Andrej Bratina se je prebil v osmino finala, najbolj glasno so slavili Čehi.

Češka republika je prav tako velika baza te discipline, na prizorišču pa so bili danes tudi številni navijači, ki so spodbujali svoje tekmovalce. Tudi brez velikih količin alkohola so imeli vsaj dva dobra razloga za proslavljanje – zmago Michala Prokopa na dirki ter zmago Tomaša Slavika v pokalu; za slednjega je bila današnja dirka četrta. Tekmovalcev sicer ni bilo toliko, kot jih je bilo v času svetovnega pokala, a vendarle smo videli dobra prehitevanja in na srečo malo padcev. Napeto je bilo vse do konca, še posebej pri dekletih, saj je v velikem finalu vodilna Anneke Beerten slišala samo še “pok” in z defektom so možnosti za zmago splavale po vodi. Zmaga je tako odšla v Ameriko, privozila pa si jo je Melissa Buhl.

Slovenijo je zastopal le Andrej Bratina, ki je v kombi Črnga trna vskočil v zadnjem trenutku, po odpovedi poškodovanega Medveščka. Andrej se je suvereno prebil skozi šestnajstino finala, kot drugi za Scottom Beaumontom, nato pa izpadel v osmini finala. “Skozi prvo rundo sem se prebil brez težav, v drugi pa sem malce zamudil na štartu, se nato prebil naprej na tretjo mesto, a za več je zmanjkalo. Potihem sem pričakoval še kakšno napredovanje, morda bo za to priložnost na zadnji dirki serije v Nemčiji,” nam je po dirki povedal Andrej.

Vrstni red finala 4X

ženske
1. Melissa Buhl (ZDA, KHS)
2. Celine Gros (Fra, Morzine-Avoriaz/Haute-Savoie)
3. Suzanne Lacey (VB, DMR Bikes)
4. Anneke Beerten (Niz, Milka – Superior)

moški
1. Michal Prokop (Češ, Specialized)
2. Petrik Brückner (Nem, Rose Vaujany Gravity)
3. Joost Wichman (Niz, Rose Vaujany Gravity)
4. Tomaš Slavik (Češ, RSP 4 Cross Team)

22. Andrej Bratina (Slo, KK Črn trn Cult)

www.4xprotour.com

Na uvodni fotografiji veliki finale moških, v katerem je zmagal Prokop. Vse foto Grega Stopar.

Sledite nam