28. septembra 2013

Zarja Černilogar najhitrejša v razvrstitvenem nastopu, J. Žabjek 3., Pandur 4., Vauh 6, Cimperman 7. … Jutri bo res napeto za naslov med člani!

V razvrstitvenem nastopu zadnje dirke evropske serije iXS v spustu na mokri progi na Pohorju, ki se je le počasi, komaj opazno sušila, je bil danes med člani najhitrejši Škot v dresu Unior Tools Teama Ruaridh Cunningham, ki je je dobil zadnjo dirko v Chatelu. Sledil mu je Avstrijec David Trummer, potem pa še dva Uniorjeva, mladinec Jure Žabjek in Žiga Pandur, na 6. in 7. pa še Miran Vauh (Blackthorn GT) in Jan Cimperman (MTB Trbovlje/Specialized).

Zarja Černilogar (Blackthorn GT) je bila najhitrejša med članicami s 4,6 sekunde prednosti pred Manon Carpenter. Nal Otoničar (Rajd Trek) je bil med ml. mladinci 5., Dušan Lepoša pa v kategoriji masters 2., Janez Jamnik pa 4.

V skupni razvrstitvi sta zdaj Pandur in Vauh izenačena na drugem mestu, Joe Connell, danes 19., ima še 21 točk prednosti. Ker se bo črtal še en najslabši finalni nastop vsakega tekmovalca, to ne pomeni prav veliko.

Spodaj vrstni red današnjega nastopa in štartna lista finala.

Razvrstitev v seriji pred jutrišnjim finalom

Znan je (pred)koledar evropske serije iXS v spustu za sezono 2014. Takole nekako naj bila serija videti prihodnje leto:
17./18. maj  Maribor (Slo)
21./22. junij  Schladming (Avt)
28./29. junij  Špičak (Češ)
5./6. julij  Wiriehorn (Švi)
19./20. julij  Val di Sole (Ita)
16./17. avgust  Pila (Ita)
20./21. september  Leogang (Avt)

Na uvodni fotografiji Jure Žabjek, ki ni več presenečenje. Vse foto Vanja Kodermac.

Results Seeding Run Maribor2013

Starting List Final Maribor2013

Sledite nam