vid peršak, ews val di fassa
Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
27. junija 2021

Drugič zapored v Val di Fassi na isti trasi, tokrat na vrsti za zmago druga Francozinja, pri moških prvič Moir, Vid Peršak pa ga je po odličnem začetku spet polomil.

Po sredini prvi dirki svetovne enduro serije (Enduro World Series – EWS) v Val di Fassi v Dolomitih se je serija že v petek in soboto nadaljevala z drugo dirko. Štiri hitrostne preizkušnje so ostale enake, prvo so izvedli v petek, preostale pa v soboto.

Poročilo s prve dirke: EWS: Na začetku v Val di Fassi Peršak 31.

Na vrsti druga Francozinja

Melanie Pugin, EWS Val di Fassa
Melanie Pugin

Potem ko je z zmago na petkovi preizkušnji presenetila švicarska alpska smučarka Camille Rast, je v soboto pobudo prevzela Francozinja Melanie Pugin in na koncu zmagala s kar 35-sekundnim naskokom pred rojakinjo Morgane Charre (Pivot Factory Racing), ki je sicer dobila 3. preizkušnjo. Da stopničke tokrat niso bile povsem francoske, je s tretjim mestom poskrbela Britanka Harriet Harnden (Trek Factory Racing), bivša prvakinja do 21 let. Sredina zmagovalka Isabeau Courdurier (Lapierre Zipp Collective) je bila četrta.

Shark Attack Jack prvič

Jack MOir, ews val di fassa
Jack Moir

Med moškimi je svojo prvo zmago v EWS osvojil Avstralec Jack Moir (Canyon Collective), ki je lani prestopil s spusta v enduro. Povedel je sicer Američan Richie Rude (Yeti/Fox Factory Racing), zmagovalec sredine dirke in tudi tokrat najhitrejši v prvih dveh hitrostnih preizkušnjah. A Moir, ki je bil v sredo drugi, je bolje nadaljeval, dobil tretjo in četrto preizkušnjo ter bil na koncu 14 sekund hitrejši od drugouvrščenega Ruda. Tretji je bil Novozelandec Charlie Murray (Specialized Racing).

Vidu spet ni šlo po načrtih

Vid Peršak je po 31. mestu na sredini dirki tokrat zasedel 38. mesto. Odlično je začel v petek z 10. mestom, nato v prvih dveh sobotnih preizkušnjah nazadoval z dvema 36. mestom, na koncu pa ga polomil s 55. mestom na zadnji, najdaljši preizkušnji.

“Računal sem, da lahko uvrstitev popravim v zadnji etapi, pa mi je že na vrhu padla veriga. Namestil sem jo nazaj, a pozneje še padel. Škoda, to je zdaj druga dirka zapored, na kateri bi lahko bil dosti višje,” je po dirki povedal Vid. “V petek sem se počutil odlično, kot da lahko naredim vse, danes pa ni bilo enako.”

Med mlajšimi od 21 let, kjer je že drugo dirko zapored trgal Britanec Jamie Edmondson, je Jakob Smolnikar (Energijateam.com) zasedel 27. mesto.

Video poročilo

EWS se nadaljuje 8. julija v kraju La Thuile na zahodu Italije. Tudi tam bo dvojni spored.

Naslovna fotografija: Vid Peršak, foto Kike Abelleira

Preberi še

EWS: Na začetku v Val di Fassi Peršak 31.

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam