29. oktobra 2017

Sezona 2017 je pri koncu, datumi evropskih prvenstev in pokalov v prihodnjem letu pa so že znani.

Pri evropski kolesarski zvezi UEC so predstavili datume prvenstev in pokalov v disciplinah XCO, XCE, XCR, DH, BMX in CX v naslednjem letu. Za naslove najboljših na stari celini se bodo v vseh tekmovalnih kategorijah potegovali med aprilom in novembrom.

Evropsko prvenstvo v krosu, eliminatorju in štafeti

Mladinske kategorije in kategorija U23 bodo med 26. in 29. julijem naslove lovili v Statteggu pri Gradcu, elitne kategorije pa bodo nastopile 7. avgusta v Glasgowu. Dan pred prvenstvom v Statteggu bodo na isti progi za naslove evropskih prvakov tekmovali tudi v veteranskih kategorijah.

Spust

Evropsko prvenstvo v spustu za mladinske, članske in veteranske kategorije je napovedan za 14. in 15. aprila in bo na Portugalskem. A glede na to, da se prekriva z dirko evropskega pokala v spustu iXS in je le teden pred prvo dirko svetovnega pokalav spustu, bodo organizatoriji datum evropskega prvenstva najverjetneje spremenili.

Maraton

Tako za elito kot tudi za kategorijo masters bo evropsko prvenstvo v gorskokolesarskem maratonu na sporedu 22. aprila v Italiji. Gostitelj bo Spilimbergo.

Evropsko prvenstvo BMX

Evropsko prvenstvo bo prihodnje leto razdeljeno na dve prizorišči. Med 13. in 15. julijem bo za kategorije Challenge in Junior dirka v francoskem Sarriansu, tekmovalci v kategoriji Elite pa bodo tekmovali v britanskem Glasgowu 9. in 10. avgusta.

Evropski pokal BMX

V kategorijah C1 in HC
1. in 2. dirka bosta v Veroni 24. in 25. marca
3. in 4. dirka bosta na sporedu v belgijskem Zolderju 14. in 15. aprila
5. in 6. dirko bo gostil nizozemski Kampen med 28. in 29. aprilom
7. in 8. dirka bosta zopet v Belgiji, gostitelj bo Blegny. 19. in 20. maja.

Evropsko prvenstvo mladih

Po nekaj letih se menja prizorišče. Avstrjski Statteg pri Gradcu bo zamenjala Pila v italijanski Valle d’Aosta. Mladinci v kategorijah U15 in U17 bodo v disciplinah XCO (olimpijski kros) , XCR (štafeta) in XCE (eliminator) nastopali med 24. in 26. avgustom.

Ciklokros

Evropsko prvenstvo bo na Nizozemskem. 3. in 4. novembra bodo tekmovali v mestu Rosmalen.

Ostale prireditve

Prvenstvo v gorskokolesarskem Ultra maratonu bo tako prihodnje leto kot tudi leta 2019 gostila Španija. Prizorišče bo Vielha – Val d’Aran, Prihodnje leto bo na sporedu 30 junija, leta 2019 pa dan prej.

Za “Beachrace” je prihodnje leto rezerviran Scheveningen na Nizozemskem, datuma še ni. Razpisane so kategorije za moške in ženske elite ter masters.

Foto UEC

uec.ch

Sledite nam