Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
5. maja 2019

Štiri odlične uvrstitve si zaslužijo štiri izjave. Majhna odprava se domov vrača z zelo dobrim izkupičkom.

Monika Hrastnik, Žak Gomilšček, Jure Žabjek in Miha Ivančič se javljajo s portugalskega prahu. Občutki pred nadaljevanjem sezone in povzetki finalnih voženj.

Tole so povedali:

Monika Hrastnik (Dorval AM): “Drugo mesto na evropskem prvenstvu na Portugalskem, dober rezultat za nadaljevanje sezone. Proga mi ni bila najbolj všeč, na koncu je bila že precej zdelana, prasšna in spolzka. Časi pa so bili zelo tesni. Dve večji napaki sta me stali par sekund. Vseeno zadovoljna in pun gas naprej!”

Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team): “Razmere na progi so bile zelo težke … proga se je spreminjala z vsako vožnjo. Na zgornjem delu finalne vožnje sem bil najhitrejši, 2 sekundi in pol pred drugimi, vendar sem naredil nekaj napak v spodnjem delu; roke so bile enostavno preveč utrujene. Vesel sem s celotnim vikendom in že nestrpno pričakujem naslednje dirke!”

Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing): “Želel sem si biti bližje vrhu, a 6. mesto je še vedno dobro. Uvrstitev med prve tri pa bi bila seveda še boljša! To je zame še ena potrditev hitrosti in da rezultat v Mariboru ni bil naključje. Proga na Portugalskem je bila težka, neutrjena in prašna, spreminjala se je praktično z vsako vožnjo. V zgornjem delu sem bil zelo hiter, v srednjem pa naredil večjo napako in izgubil preveč hitrosti in časa za medaljo.”

Miha Ivančič (ŠKTD Avče): “Definitivno lahko rečem, da še nisem vozil po takšni progi s toliko prahu, ki se je do nedelje zelo uničila in postala zelo nepredvidljiva. Finalna vožnja je šla po načrtih, po manjšem zdrsu sem raje bolj pazil skozi ovinke in do cilja je šlo tekoče in brez napak. Mislim, da sem lahko zadovoljen, tako z mojo vožnjo kot tudi z uvrstitvijo.”

Naslovna fotografija Emanuel Humar

Preberi še
EP DH: Monika in Žak srebrna na Portugalskem

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam