6. avgusta 2011

V prvem dnevu pokala narodov v disciplini enduro v Sauze d’Oulx nad Torinom so izvedli pet hitrostnih preizkušenj. Medvešček najvišje 11., skupno Štrancar 23. in Medvešček 26. med tristoterico.

V prvem dnevu pokala narodov v disciplini enduro v Sauze d’Oulx nad Torinom so izvedli pet hitrostnih preizkušenj. Poroča Nejc Bole:

Naši trije fantje so trenutno na osmem mestu med 13 reprezentancami in za Angleži na sedmem mestu zaostajajo za 6 minut. Posamično se je najbolje odrezal Primož Štrancar, ki je z dobrimi štirimi minutami zaostanka za prvim na 23. mestu. Drugi je Kristjan Medvešček na 26. mestu z dodatnimi 15 sekundami zaostanka, najboljši je bil v tretji etapi z 11. mestom. Sebastjan Stres je za prvim zaostal za cca 8 minut in je 67. Vseh tekmovalcev je približno 300.

Znanim imen je pri vrhu, pa tudi za Primožem in Kristjanom, kar precej. Tako je za njima celo Nicolas Vouilloz, po zaključku (in desetih naslovih svetovnega prvaka) v spustu specialist za tovrstne preizkušnje. Nico je dobil vse etape razen ene, ki pa jo je dobro zamočil …

Danes so videli, da so ostalim konkurenčni, tako da bojo jutri poskusili izboljšati rezultat.

Organizacija je na nivoju, traili so zelo dolgi in naporni, predvsem pa zaviti :). Vzponi so kombinirani s sedežnico, časi za vzpone pa niso pretirani in naši z njimi niso imeli problemov. Italijane zelo
zanima naša organizacija in so zainteresirani za kakšno tekmo tudi pri nas.

Vrstni red posameznikov po prvih petih hitrostnih preizkušnjah
1. Jerome Clementz (Fra) 42:47,4
2. Bruno Andrea (Ita) +50,9
3. Nicolas Lau (Fra) +1:20,4

23. Primož Štrancar +4:39,8
26. Kristjan Medvešček +4:52,7
52. Sebastjan Stres +8:24,3

Vsi vrstni redi
Novica prvega dne na superenduromtb.com

Na uvodni fotografiji izkušeni Štrancar odgovarja na vprašanja, Medvešček pa meri hosteso. Vse foto Peter Krapež.

Sledite nam