downhill kranjska gora
14. maja 2024

Dirkanje v spustu se v sodelovanju s Turizmom Kranjska Gora po petih letih vrača v Bike park Kranjska Gora, prizorišče z dvajsetletno zgodovino.

20chocolate DH Cup

Tudi nam ni bilo prijetno imeti v koledarju dirko brez potrjene lokacije, a smo verjeli v dogovor z gostitelji v novi/stari postojanki slovenskega spusta. Zdaj lahko ponosno naznanimo: druga dirka serije 20chocolate Downhill Cup v sezoni 2024 bo v nedeljo, 30. junija, v Bike parku Kranjska Gora. To bo hkrati tudi letošnje državno prvenstvo v spustu.

Partner Kolesarske zveze Slovenije pri organizaciji je Turizem Kranjska Gora, ki je k sodelovanju pritegnil še Bike park Kranjska Gora in hotelsko podjetje HIT Alpinea. V Bike parku Kranjska Gora bo sodelovanje – za dirko in nato seveda tudi za obiskovalce parka – rodilo tudi novo progo za spust. Tako za pripravo proge kot za izvedbo dirke je v imenu Kolesarske zveze Slovenije zadolžen Sebastjan Zmrzljak, vodja dirk v Trbovljah in na Lošinju vključno s svetovnim pokalom.

Kolesarji si v Kranjski Gori lahko obetajo novosti

Odločitev za dirko v spustu pojasni Luka Vrančič, v.d. Direktorja javnega zavoda Turizem Kranjska Gora:

“Smo v pripravi nove strategije razvoja turizma za obdobje od leta 2015 do 2035. Izvedene raziskave nam kažejo, da mora biti med usmeritvami gotovo tudi umestitev kolesarjenja kot turističnega produkta z več kolesarskimi vsebinami in urejenimi progami. Sodelovanje s Kolesarsko zvezo Slovenije bi nam produkt pomagalo nadgraditi ne le na športnem, tudi na turističnem področju. Ker smo želeli prvi korak narediti že letos, ko so koledarji že polni, smo s široko odprtimi rokami sprejeli možnost, da skupaj z Žičnicami Kranjska Gora in hotelsko verigo HIT Alpinea gostimo domačo pokalno dirko v spustu in še državno prvenstvo.”

Za soboto 29. junija partnerji pripravljajo tudi bogat spremljevalni spored. Vse podrobnosti o vikendu v Kranjski Gori sledijo.

Bike park Kranjska Gora vabi med vikendi

Kranjskogorski park je sezono odprl v začetku meseca, zaenkrat sedežnica obratuje ob vikendih (sobote in nedelje), z začetkom šolskih počitnic oziroma 21. junijem pa bodo prešli na dnevno obratovanje.

Park je za novo sezono pripravila sveža graditeljska ekipa, ki je usposobila obstoječi liniji od vrha do spodnje postaje sedežnice Vitranc I. V zgornjem delu je nekaj več variant prog. Ko bo vreme prijaznejše, pa še kaj dodajo. Najbolj sveže informacije na Facebooku in Instagramu. Proge pa so na Trailforks.com.

Vir: Trailforks

20 let spusta pod Vitrancem

Prav letos bo tudi 20-letnica prve dirke v spustu v Kranjski Gori. Konec avgusta 2004 sta bili tam na en konec tedna dve dirki v spustu, državno prvenstvo in dirka slovenskega pokala, v naslednjih letih pa poleg pokalnih dirk še dvakrat državno prvenstvo (2009 in 2016), enkrat evropsko prvenstvo za mladinske in članske kategorije skupaj z veteranskimi, enkrat le za veterane, pa še petkrat dirka evropskega pokala iXS (nazadnje leta 2019).

www.sloveniadownhillcup.si

Naslovna fotografija: Jure Žabjek na DP 2016, foto Klemen Humar

Preberi še

DH Pohorje: Več kot 200 tekmovalcev iz desetih držav in vrnitev Žaka Gomilščka
DH Pohorje: Video

Sledite nam