23. novembra 2018

Hit svetovnega pokala v spustu 2018 v organizaciji trboveljske ekipe vendarle tudi prihodnje leto – kot mednarodna dirka prve kategorije.

Koledar dirk v spustu v naši regiji za sezono 2019 bo bogatejši za še eno močno dirko. V vikendu od 10. do 12. maja se kot dirka prve kategorije UCI vrača Downhill Lošinj, ki je letos navdušil v vlogi otvoritvene preizkušnje sezone svetovnega pokala.

DH Lošinj za sezono 2019 v nasprotju s pričakovanji ni dobil mesta v svetovnem pokalu, na najvišjo raven dirkanja se zopet vrne 9. in 10. maja 2020. Prireditelji iz MTB Trbovlje so sprva nameravali prireditev na Lošinju za 2019 dati “na led”, a so se možje iz Mednarodne kolesarske zveze (UCI) začudili nad odločitvijo ter jih “nagovorili” k organizaciji mednarodne dirke.

“UCI si želi kontinuitete prireditve. Zdaj smo morali pač spremeniti dogovor z lokalnimi partnerji, ki niso računali na prireditev v letu 2019. Ampak nič hudega, dobra dirka bo,” pravi vodja organizacije Sebastjan Zmrzljak.

Ni nemogoče, da se DH Lošinj 2019, ki bo po dveh pohorskih vikendih (iXS EDC + sv. pokal) in teden dni po dirki evropskega pokala iXS v Kranjski Gori zaključil štiri vikende dolgo vročo spustaško pomlad v regiji, pojavi med dirkami serije Unior Downhill Cup, možnost dogovora je potrdil tudi koordinator Miha Jakopič.

Iz Trbovelj, kjer bodo obhajali 20-letnico prvega DH Javor, pa nas morda doleti še kakšno presenečenje.

#LetsRock

losinjworldcup.com

Dogodek na facebooku

Preberi še
Vsi koledarji za DH dirkanje pod streho iXS so tu
Koledar svetovnega pokala: V 2020 DH turneja Maribor – Lošinj!

Sledite nam