19. decembra 2011

Danes je bil težko pričakovani “dan D”, ko naj bi izvedeli kakšna usoda je doletela serijo DH1. Vse možnosti ostajajo odprte, torej tudi usoda prve dirke, ki bo po načrtih v Mariboru.
Današnja objava na strani organizatorjev serije DH1 je zelo diplomatska. V prvem delu se na kratko spomnijo letošnje sezone in preletijo novosti v svetovnem pokalu za sezono 2012. Kot smo že pisali, bo sezona svetovnega pokala odlično pokrita s prenosi na televiziji rdečega bika, prav tako pa so že znane ekipe z licenco Pro Elite DH. Vodja tekmovanja Ray Dulieu nato potegne vzporednice med svetovnim pokalom in Freecasterjevo serijo DH1 in ugotovi, da je sedaj uradni pokal naredil veliko tega, kar so želeli tudi sami – zagotovili so torej predvsem večjo medijsko pokritost.

Poleg dvomov, ali lahko konkurirajo sedaj izredno močnemu pogonu svetovnega pokala, Dulieu javno razkrije tudi zadržke pokroviteljev. Te upravičeno ali pa tudi ne skrbi, da bo DH1 drugorazredno tekmovanje, sprašujejo pa se tudi kakšne rezultate bo prinesel ta projekt. Vendar to še ni nujno konec vsega skupaj. “Pred končno odločitvijo si bom dal še nekaj tednov časa, se trudil poiskati še več pokroviteljev in finaliziral koledar prireditev,” je zapisal Dulieu. Torej je v bistvu zadeva povsem enostavna – če bo denar, bo tudi serija, sicer pač ne.

Maribor je prva postaja v koledarju DH1 in prav zaradi tega je za nas serija še toliko bolj zanimiva in pomembna.

www.dh1.tv

Sledite nam