27. septembra 2011

Izidi stavnice za DH Maribor in končna razvrstitev. Ob enakem številu točk o skupnem zmagovalcu odločilo ugibanje časa zadnje dirke. Razlika je bila 10 stotink sekunde in zmagovalec je …

S sezono pokala v spustu se seveda konča tudi sezona naše DH stavnice. Pa pojdimo lepo po vrsti.

Zmagovalec petega kroga je mali freestyler s četrtim letošnjim zadetkom v polno oziroma maksimalnim izkupičkom 15 točk. Rutar pred Pandurjem in Vauhom. Za nagrado prejme sedež WTB in komplet nogavic Endura.

Pet igralcev je osvojilo po 11 točk za eno ime na pravem mestu in dve zamenjani. Od teh je bil zmagovalnemu času 3:03,03 najbliže smesko9 (+9,96) pred JugoDownhillerjem (+16,47).
Drugouvrščeni prejme čistilo za zavorne rotorje RSP in komplet nogavic Endura, tretjeuvrščeni pa komplet RSP BodyLine (gel za tuširanje in gel za regeneracijo) ter nogavice Endura.

S časom smo vas nehote malo zavedli. Seveda je bil čas zmagovalca boljši od lanskega časa Grega Minnaarja, saj so lani dirkali v mokrih razmerah. Pa še štart je bil nekaj deset metrov nižje, morda za 5 sekund.

Skupna razvrstitev

Cela drama. Na koncu sta se na vrhu znašla dva z enakim številom točk, na tretje se je vzpel zmagovalec zadnjega kroga z le dvema točkama manj, doslej drugouvrščeni je še s točko manj zdrsnil na 4. mesto …

O prvem mestu je odločilo pravilo, ki smo ga zapisali le pred prvim krogom: Če imata dva igralca po peti dirki enako število točk, je višje uvrščen tisti, ki je natančneje napovedal čas zadnje dirke.

Tako je skupni zmagovalec flefo, ki je le za 10 stotink sekunde natančneje napovedal čas zmagovalca kot uros15! Drugemu naj bo v tolažbo, da se nagrade ne razlikujejo veliko po vrednosti.
Nižje na lestvici tekmovalcev nismo razvrščali po tem pravilu temveč si mesta delijo.

Končna lestvica
1. flefo 46 – nagrada nahrbtnik Camelbak Aurora + maziva/čistila Motorex
2. uros15 46 – nagrada plašča Geax Saguaro 2.2 + maziva/čistila Motorex
3. smesko9 44 – nagrada lučki XTC Buggy + maziva/čistila Motorex
4. konaworld 43
5. craftworks 36
5. jamesx 36
7. Johnny66 33
7. knapp 33
7. highrider 33
10. Aufbiks 31
na lestvici je 80 igralcev

Prenesi si končno lestvico v PDF

Peti krog stavnice na Tabli

Hvala vsem osemdesetim za sodelovanje. Pokroviteljema pa za nagrade: www.cult.si (WTB, RSP, Geax, XTC …) in www.veb-company.si (Endura, Motorex …)

Čez zimo stuhtamo še bolj napeto stavnico 2012 in se potrudimo za še lepše nagrade! Kdove, morda dodamo še stavnico za vzpone …

Fotografije so simbolične. Foto proizvajalci.

Sledite nam