21. septembra 2019

Tokrat nekoliko drugače. Brez zvenečih imen naših “hišnih” fotografov. Na Cerknem so fotografirali dijaki Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana.

Na zadnji dirki Unior Downhill Cup Cerkno so štirje dijaki Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana izkoristili tekmovanje za učenje športne fotografije. Dijaki so delovali samostojno in brez mentorstva učiteljev, tako da so sami izbirali motive, mesta, kjer so fotografirali. Proste roke so imeli pri izbiri fotografske opreme, objektivov in ostalega, kar pritiče zraven.

Pogumneži, ki so v objektive lovili dogajanje na zadnji dirki letošnjega pokala, so Neža Grošelj, Sara Selšek, Neža Jankovič in Alen Miklavec. Fotografije so naložene na flickr.com in so proste za uporabo. Fotografije, ki te pritegnejo, si lahko naložiš in objaviš ali shraniš. Dijaki, ki se izobražujejo za poklic fotografskega tehnika, bodo veseli, če jih boš podpisal pri objavah na tvojem družbenem omrežju.

Urednikov izbor

V fotogaleriji je 12 izbranih otografij. Po tri vsakega avtorja. Prve tri je “škljocnil” Alen Milavec, sledijo mu Neža Grošelj, Neža Jankovič in Sara Selšek.

mtb.si se v imenu vseh tekmovalcev zahvaljuje za tako obsežno fotogalerijo iz Cerknega!

Naslovna fotografija Neža Grošelj

Sledite nam