29. avgusta 2011

V soboto je imel MTB park Čelešnk nad Blagovico spoznavni dan s tekmovalci v spustu. V sproščeni dirki najhitrejša Miha Halzer in Špela Horvat. Fotogalerija Anžeta Petkovška in prirediteljev.

MTB park Čelešnk nad Blagovico, ki je uradno odprl vrata z začetkom letošnjega poletja, smo na mtb.si na kratko že predstavili. Minulo soboto so gospodarji Čelešnka povabili na merjenje hitrosti tiste, ki jim rečemo spustaši. Trening, ki je žal terjal tudi nekaj bolečin, je bil v petek.

Sobotno dirko si je ogledalo veliko gledalcev, ki so prvič videli, kako se da frčati s kolesi. Prav za frčanje po zraku je Čelešnk namreč pravo mesto, saj je na progi veliko skakalnic. Čeprav je proga primernajša za uživanje kot za lov na stotinke, so bili udeleženci (okrog 40 jih je bilo) zadovoljni. Zaradi visokih standardov organizacije, res ogromnega dela, ki je bilo opravljeno na progi, pa zaradi sproščenega vzdušja.

Pri fantih je bil najhitrejši Miha Halzer (Hrastnik) pred Janom Cimpermanom in Matejem Drnovškom (oba MTB Trbovlje Specialized). Najhitrejši so bili v cilju pod tremi minutami.

Dekleta so se zvrstila takole: zmagovalka Špela Horvat (Rajd Trek), druga Andrea Radačić (Supersnurf) in tretja Ana Vanessa Gnjezda (Orbea Geax).

Halzer pravi takole: “Fajna proga, zabavna, pa dobra organizacija, sploh za prvič, vsa čast, da so vse tako pripravili. Vse je štimalo, dobro tudi da sta bila dva dneva. Že ta proga je dobra, da je enkrat malo drugačna dirka, če pa spravijo skupaj še DH, bo pa sploh odlično.”

Matic Brojan, MTB Čelešnk: “Zaenkrat so glave še razgrete, saj je bil ta dan cherry on the top zadnjega leta in pol, odkar smo začeli graditi MTB Čelešnk, od ideje pa do današnje tekme. Čelešnk ne bi zrasel brez vseh, ki smo v gozdu, pri lopati in motorki pustili svojo kri, žulje in švic … pa do tega dne, ko smo izpeljali tekmo … Res da bolj freeride event, pa vseeno lep dan druženja v našem parkcu. Hvala vsem, ki so nam kakorkoli pomagali, saj s tako ekipo ljudi lahko optimistično gledamo naprej. Hvala!
Maksimalno smo se potrudili, da je bila dirka izpeljana tako, kot je bila. Po mojem poštena tekmica, z dobrimi nagradami, podelitvijo, pokali … pa v končni fazi s praznimi 25 sodčki piva, hehe. Plani so narediti čisto DH linijo do roadgapa, obdržati spodnji del isti … tko da dela ne bo zmanjkalo.”

Vrstni red (PDF)

bikeparkcelesnk.wordpress.com
www.mtb-celesnk.si

Na naslovni fotografiji Boštjan Volf, ki bi bil še domačin v Blagovici, če Volfovih gradnja avtoceste čez njihovo hišo ne bi preselila nižje po dolini. Foto Anže Petkovšek.

Sledite nam