18. aprila 2011

Vse, kar piše v naslovu, pa še pokalna lestvica in zdravstveno poročilo za povrhu. Jeršin in Schmid sta cela.

Medtem ko sta članska zmagovalca že na poti v Južno Afriko na prvo dirko svetovnega pokala, si doma ližemo bojne rane in zbiramo moči za nov teden. Oglej si podobe, številke in dejstva po prvi pokalni dirki v spustu v Avčah.

Pokalne lestvice
Seveda na moč podobno kot razvrstitev na dirki, a ne povsem (saj štejejo tudi polovične točke v polfinalu, če je kdo morda pozabil).  Vrh moške članske lestvice se bere takole: Rutar, T. Humar, Medvešček, Pandur, Cestnik … In malokdo je pomislil – ker so v finalu nastopila le štiri dekleta, niso prispevala k klubskim seštevkom … Klubska bo z novo formulo morda še bolj napeta. Vse v PDF.

Lestvice DH za Pokal Slovenije po prvi dirki (PDF)

Zdravstvene
Največ skrbi je bilo včeraj zaradi padca Andraža Jeršina v finalu. A Peri je okej, le pretepen in podplut. Brez ščitnika za vratno hrbtenico pa je veliko vprašanje, kje bi bil ta trenutek … Tako da kdor ga še nima, naj le investira tisti denar v svoj vrat.
Avstrijca Thomasa Schmieda, ki je zjutraj obležal na istem mestu, kjer je pozneje trešil Jeršin, so prav tako odpustili iz šempeterske bolnišnice brez hujših poškodb.
Domačina Andreja Markiča, ki je letos veljal za enega najhitrejših mladincev, pa naj bi čakala operacija ramenskih vezi v Ljubljani.
Z zlomljeno ramo bo še nekaj časa brez kolesa tudi domačinka Naja Simčič.
Rok Podbevšek, še eden, ki je bil prehiter na zlobnem skoku čez skale, je s povečanim kolenom na pregledu, a naj bi šlo le za udarec.

Stavnica
Zanimivo, po prvem krogu imamo 42 igralcev. Ker je sreča tako zelo opoteča (čeprav gre tu tudi za poznavanje spusta, a gre eveda pri spustu marsikaj na srečo …), se bo na vrh lestvice skupnega seštevka hitro prebil tudi kdo, ki je izpustil prvi krog.
ribar” je raztrgal s polnim zadetkom in maksimalnim izkupičkom točk, pravi mojster, še s časom ni bil daleč.
Z enim polnim zadetkom ter še dvema pravima imenoma, a na zamenjanih položajih, je 11 točk zbral “jamesx” in osvojil drugo mesto.
Veliko vas je stavilo na Nejca in Tadeja in zadelo v polno, kdo tudi na Medveščka, tako da je po 10 točk zbralo kar deset igralcev. Z najbližjim najhitrejšim slovenskim časom (zgrešil je le za 35 stotink) je tretje mesto osvojil “konaworld“.
Čestitke vsem trem, nagrade še vedno niso znane, a ne boste razočarani! Drugim pa več sreče prihodnjič, igra se nadaljuje sredi maja.

Lestvica igralcev v stavnici (PDF)

Video (saj že veste, poudarek na izjavah, ampak tudi nekaj akcije)

Fotogalerija Marko Obid in Vanja Kodermac; na naslovni fotografiji Kristjan Medvešček, najlepše presenečenje začetka sezone (foto Vanja Kodermac)



Sledite nam