BMX Tahitre
Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
25. marca 2022

Začetek italijanskega pokala, kmalu tudi evropskega. V Rušah bodo pumpali, v Sarriansu otvoritev močne francoske serije v disciplini BMX race.

Italijanski pokal Creazzo

Ta vikend se pri naših zahodnih sosedih začenja sezona dirk italijanskega pokala. V Creazzo bodo odpotovali tudi slovenski BMXarji. Vse informacije in čase v živo boš lahko spremljal na circuitoitalianobmx.it.

Evropski BMX pokal Verona

Drugega in tretjega aprila prvi dirki letošnjega pokala v disciplini BMX race. Za sobotno dirko je prijavljenih 1189 tekmovalcev in tekmovalk v kategorijah challenge in elite, v nedeljo pa 1173. Na dirkaški vikend se je prijavilo tudi 20 Slovencev, in sicer 7 iz ljubljanskega KD Rajd, 6 iz ajdovskega KK Črn trn, 6 iz mariborskega BSX Racing Team in 1 iz TBP Lenart.

Evropski pokal Zolder

Štirinajst dni po prvih dirkah evropskega pokala v Veroni bo 3. in 4. dirko gostil belgijski Zolder. Prijave na dirko so mogoče do 30. marca. Dirke v Zoldru potekajo od sobote do ponedeljka, vključno s petkovimi treningi, kar pomeni, da je belgijska preizkušnja najdaljša med vsemi v evropskem pokalu. Razpis najdeš na uec.ch.

Prvi Rush(E) – pumptrack contest

Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca je letos združili moči s Spank šolo in Športnim društvom Trailmajstri. Po 3-letnem premoru bodo v soboto 16. aprila priredili 1. Rush(e) pumptrack contest! Kje? Na grbinastem poligonu v Športnem parku Ruše. Dogodek na facebooku.

Začetek francoskega pokala BMX

Pretekli konec tedna s s svojim pokalom začeli Francozi. Za Nizozemci morda najmočnejše pokalno tekmovanje v Evropi. Ostale dirke si lahko ogledaš na youtube kanalu BMX Live France.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam