25. novembra 2012

Klemenčičeva in Brajkovič najboljša kolesarja KZS v 2012, priznanje za posebne dosežke Mihu Halzerju.

Kolesarja leta Kolesarske zveze Slovenije sta Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic) in Jani Brajkovič (Astana). Na sobotni prireditvi v Zrečah so razglasili tudi najboljše kolesarje posameznih odborov: kot je Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX razglasil že pred dvema tednoma, je ob Blaži najboljši pri moških Miha Halzer, na cesti pa je ob Brajkoviču tega priznanja deležna nekdanja gorska kolesarka Polona Batagelj.

Blaža, ki je že objavila prestop v kamniški Calcit bike team, je bila v minuli sezoni dvakrat peta v krosih svetovnega pokala, na svetovnem prvenstvu je zasedla 10. mesto, v prvi petnajsterici pa je sezono končala tako v razvrstitvi svetovnega pokala kot na lestvici UCI.
Jani je letos najvišje segel z 9. mestom na dirki po Franciji in z 10. v vožnji na čas na olimpijskih igrah.

Priznanja za posebne dosežke so dobili dobitniki kolajn na prvenstvih: Miha Halzer za srebro v eliminatorju na SP, Matej Mohorič za naslov svetovnega prvaka v cestni dirki med mladinci, Jan Tratnik za naslov evropskega prvaka v cestni dirki med mlajšimi člani in Igor Kopše za dva naslova svetovnega prvaka (v cestni dirki in v vožnji na čas) med amaterji.

Najboljša ekipa sezone je novomeški Adria Mobil.

Iz neuradnih virov smo izvedeli, da je bilo na predsedstvu KZS, ki je odločalo o prejemnikih priznanj, kar nekaj debate, ali si ne bi naziva kolesarja leta nemara zaslužil Halzer za člansko srebro na SP. Pa je XCE očitno še premalo resna disciplina za takšno titulo.
Da je za slovenskimi kolesarji res izvrstna sezona, pa potrjuje že to, da je brez kakšnega suvenirja ostala desetouvrščena s krosa na OI Tanja Žakelj, ki je bila kolesarka leta zadnji dve sezoni. Jani je bil kolesar leta nazadnje leta 2010, lani je ta naslov osvojil Borut Božič.

Na sončen dan se nihče od sodelavcev mtb.si ni mogel upreti kolesarjenju, tako da ne moremo potrditi, ali je udeležence zopet animiral Vili Resnik ali kakšen še bolj posrečen zabavljač.

Na uvodni fotografiji Blaža s svojo šestim priznanjem za naziv kolesarke in Jani s četrto za kolesarja leta. V ozadju pa tista dva s kolajnami s SP. Foto
Calcit bike team

Sledite nam