18. aprila 2011

Na prvi dirki nemškega pokala v močni konkurenci Slovenka tik za prvo trojico. Čas je za Južno Afriko.

Nemški pokal, “Bundesliga” v krosu, se je v nedeljo začel z dirko UCI C1 v Münsingnu nedaleč od Stuttgarta. Pred množico gledalcev sta zmagovalca postala domačinka Elisabeth Brandau po spopadu z Anniko Langvad, Sabine Spitz in Blažo Klemenčič ter Italijan Marco Aurelio Fontana po dvoboju s svetovnim prvakom Josejem Hermido.

Pri damah je od štarta povedla olimpijska in nemška prvakinja Spitzova. kmalu pa so se ji pridružile Brandau, Langvad in Blaža. Vrstni red med njimi se je ves čas mešal, napadale so, se prehitevale in tudi padale. V zadnjem krogu sta se ločili Brandauova in Langvadova in v zadnjih nekaj sto metrih je bila močnejša Nemka.

Blaža se že na štartu ni počutila najbolje, kot je sporočil njen trener Robert Pintarič, med dirko pa je imela vse večje težave z želodcem, ki so se po dirki še stopnjevale, tako da je danes pripotovala v Južno Afriko precej zdelana. “Verjetno je kriva kakšna pijača iz bidona ali infekcija. Bova videla, kako bo jutri,” sporoča Pinta.

Konec tedna se v Pietermaritzburgu v JAR začne svetovni pokal. Kros, v katerem bodo nastopile edine slovenske predstavnice Blaža Klemenčič, Tanja Žakelj in Nina Homovec, bo na sporedu v soboto.

Vrstni red članice
1. Elisabeth Brandau (Nem, Central Haibike) 1;26:28
2. Annika Langvad (Dan, Easton Rockets) +0;06
3. Sabine Spitz (Nem, Centrai Haibike) +0:11
4. Blaža Klemenčič (Slo, Felt Ötztal X-Bionic) +0:20
5. Sabrina Enaux (Fra, Felt Ötztal X-Bionic) +0:54
6. Katrin Leumann (Švi, Ghost) +1:14
7. Elisabeth Osl (Avt, Ghost) +1:20
8. Rosara Joseph (NZ, Rabobank Giant) +1:45
9. Nathalie Schneitter (Švi, Colnago-Arreghini) +2:40
10. Tereza Hurikova (Češ, Central Haibike) +2:44
44 uvrščenih

Vrsti redi

Fotogalerija Marius Maasewerd in Armin Kuestenbrueck za EGO Promotion; naslovna fotografija Marius Maasewerd

Sledite nam