18. novembra 2014

Etapna dirka Protective BIKE Four Peaks se bliža Sloveniji. V 2015 etape streljaj iz Slovenije, v okolici Mokrin.

Protective BIKE Four Peaks, etapna dirka, ki je naslednica dirke Trans Germany, se bo v letu 2015 odvijala na Avstrijskem Koroškem. Dirka, sicer nacionalne kategorije, ima renome, ki prekaša to kategorizacijo. Če povemo samo, da je bil letos zmagovalec Christoph Sauser pred Kristianom Hynekom in Albanom Lakato, je to razlog za spoštovanje. Sicer pa se startna lista bere kot seznam kdo je kdo v svetovnem MTB maratonu. Organizator pričakuje kakih tisoč tekmovalcev, kar ni nemogoče, saj jih je bilo že letos skoraj devetsto.

Dirka se je iz Nemčije preselila v Avstrijo, točneje na Tirolsko, sedaj pa je šla še bolj na jug. Naslednje leto bodo etape potekale le streljaj čez našo severno mejo na Avstrijskem Koroškem v Ziljski dolini. Od 17. pa do 20. junija 2015 se bodo zvrstile etape: prva etapa v okolici Bad Kleinkircheima, druga od Bad Kleinkircheima do Šmohorja, tretja od Šmohorja do Mokrin (Dropole) in četrta od Mokrin (Dropole) pa do Belega jezera. Skupaj 260 kilometrov in nekaj manj kot 9000 metrov višinske razlike. V takem tempu selitve na jug lahko dirko čez nekaj let pričakujemo pri nas!

Organizator obljublja povsem nove trase v Karnijskih Alpah v okolici čarobnih jezer in visokih masivov in ni razloga, da mu ne bi verjeli. Te kraje dobro poznamo, pa čeprav bolj pozimi.

Tako močna etapna dirka v naši bližini je prav gotovo priložnost za številčno in kvalitetno slovensko udeležbo in ne dvomim, da se bodo našli poklicani in se prepustili izzivu. Prijave se odprejo že čez teden dni!

Podrobnejše informacije na strani prireditve Protective BIKE Four Peaks.

Uvodna fotografija je z letošnje dirke, foto bike-fourpeaks.de

Sledite nam