Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
1. julija 2019

Dvojni uspeh severnoprimorskih tekmovalcev v spustu iz ekip Črn trn in Sinter Brakes v Italiji na tretji dirki evropskega pokala v spustu.

Po začetku na Mariborskem Pohorju v aprilu in v Kranjski Gori v začetku maja se je evropski pokal v spustu iXS European Downhill Cup minuli konec tedna nadaljeval v toskanskem zimskošportnem središču Abetone. Kraj, kjer so bili Slovenci uspešni že lani – Monika Hrastnik je zmagala, Žak Gomilšček je bil med mladinci drugi, Luka Berginc in Miran Vauh pa sta bila v superfinalu članov 4. in 6. – je bil srečen tudi letos.

Lanski skupni zmagovalec pokala Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) je med mladinci tokrat zmagal pred Fincema Tarmom Ryynänenom in Onnijem Rainiom. Na skoraj pet minut dolgi progi je Žak svoj dosežek iz sobotnih kvalifikacij popravil za dobre 4 sekunde in zmagal s 6,5-sekundno prednostjo.

Marko Niemiz je bil 7. in Žan Pirš (oba Sinter Brakes) 9.

Luka Berginc (KK Črn trn) je bil v kvalifikacijah članov drugi najhitrejši, v superfinalu trideseterice pa je osvojil tretje mesto. Z zmago je presenetil domačin Davide Palazzari (Scout Nukeproof), drugo mesto je osvojil Britanec Harry Molloy (Insync Racing). Luka je za zmagovalcem zaostal za 2 sekundi in 33 stotink, za drugouvrščenim le 22 stotink.

Pri članicah je zmagala Veronika Widmann z Južne Tirolske.

Rudi Pintar (Sinter Brakes Team) je zgrešil superfinale, a se za silo potolažil z zmago v malem finalu članov s časom, ki bi mu v superfinalu prinesel 16. mesto.


Žak Gomilšček

Takole pravi Žak: “Ta vikend je bil res top! Zelo sem se veselil te dirke, ker mi je proga zelo všeč, kar sem pokazal že lani in sem vedel, da imam možnosti za zmago. Na kolesu sem užival cel vikend, sploh ko sva ga z Lukom skupaj ‘sendala’ na treningu. Tako da sem zelo vesel, da sem sestavil dobro vožnjo, kar je pokazal rezultat. Se že veselim naslednje dirke konec tedna v Andori!”

Luka pa: “Odličen vikend in odličen rezultat! Res smo bli na ‘having a good time’ cel vikend, bo kar držalo, da moraš uživati na kolesu in potem pride tudi rezultat. Škoda za dve poškodbi med zimo, da bi lahko res pokazal, kaj znam. Hvala Andreju Vrčonu za podporo in seveda KK Črn trn! Motivacija je, treniram naprej za finale v Val di Sole.”

Naslednja dirka pokala bo čez štiri tedna v Pili v Aosti, torej zopet v Italiji. Prej pa svetovna pokala v Vallnordu v Andori in Les Getsu v Franciji!

Na uvodni fotografiji stopničke članu – dajte še tretjemu kaj v roke! Vse foto Rick Schubert/iXS Downhill Cup

www.racement.com

Preberi še
iXS EDC Kranjska Gora: Vremenska loterija in dvojni spored
iXS EDC Maribor: Več kot dostojna generalka za svetovni pokal

Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam