20. decembra 2016

Ajdovski Črn trn si v naslednji sezoni želi oživiti B4X pokal. Močna garnitura domačih mulcev, ki jim primanjkuje dirkanja, in mnoge ideje za dopolnitev atraktivnih dirk. Vabilo na ponedeljkov božični dual. 

V ajdovskem klubu Črn trn bi radi v letu 2017 ponovno oživili B4X Pokal. V klubu imajo trenutno več kot 30 nadebudnih mulcev, ki dvakrat tedensko redno in resno trenirajo na domači, sedaj prenovljeni mali pump progi. Starejši fantje občasno trenirajo tudi na veliki 4kros progi, poleg tega pa trenerji redno izpopolnjujejo še ostala potrebna kolesarska znanja. Zanimanja je res veliko, sploh po nedavnem uspehu Mitje Ergaverja na svetovnem prvenstvu in škoda bi bilo, da ne bi izkoristli takšnega potenciala.

Redni treningi, a premalo tekem. Največja težava nastane, ker ta mladina redno trenira, ima pa zelo malo možnosti, da pokaže svoje znanje na tekmovanjih in to mladi najbolj pogrešajo. Nekateri so se sicer preusmerili v BMX tekmovanja, vendar so ta, predvsem za starše, mnogo dražja in logistično zelo zahtevna z vidika resnega treninga na pravih BMX progah. Verjamejo, da je podobnih situacij tudi drugod po Sloveniji veliko.

Obuditev serije

Zato so se v klubu odločili, da ponovno poizkusijo obuditi B4X ligo, ki bi vsebovala vsaj 6 do 8 tekem letno. Dirke bi prirejali na primernih pump progah v Sloveniji, kjer bi se pomerili med seboj v vseh starostnih kategorijah. Vse od U7 do elite, amaterjev, veteranov … Med letom bi seveda seštevali točke in ob koncu bi v vseh starostnih kategorijah dobili še prvake v seriji.

Ker morda v Sloveniji ni dovolj pravih pump prog za dvoboje, bi morda kakšno lahko izpeljali tudi le v vožnji na čas. Idej, kako pripraviti pump tekmovanje tudi na krajših ali ožjih terenih, je kar nekaj.

Dodatne ideje in prepoznavnost

Zagotovo bi z nekaj dodatne animacije (dirka s poganjalčki, dirt sešni) na dogodek privabili tudi dovolj številno občinstvo, saj so dvoboji vedno spektakularni. Trenutno pa imamo v Sloveniji še ta privilegij, da se podobnih dogodkov udeležujeta še svetovni prvak v 4krosu Mitja Ergaver in svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar, ki sta še dodaten magnet za gledalce. Lep primer je bil letošnji Šoštanj.

Pokrovitelji in birokracija

V ajdovskem klubu se že trudijo najti pokrovitelja, ki bi bil nekakšen generalni sponzor celotnega dogajanja in bi s tem organizatorje malce razbremenil stroškov organizacije ali pokril nagradna sredstva. Teh idej, kako pokriti stroške organizacije prireditve, je tudi več. Od tega, da vsak organizator kot ve in zna pokrije svojo prireditev, do morebitnega sodelovanja vseh klubov in čim večjega prispevka sponzorjev.

V klubu Črn trn so pripravljeni medijsko pokriti celotno serijo z izdelavo in ažurnim vodenjem spletne strani ter poročanja na socialnih omrežjih. Tudi birokratsko vodenje – uradna točkovanja in podobno. Za začetek so pohiteli že z izdelavo logotipa serije B4X (naslovna fotografija).

Vabilo

Preden celoten projekt javno predstavijo, bi želeli imeti vsaj okvirno pripravljenost za sodelovanje, določitev datuma prve možne tekme, pravila in ostale stvari, ki spadajo zraven. Zato vabijo vse, ki bi bili zainteresirani za organizacijo tekme na svojih progah in priključitve le-te B4X pokalu, da se čim prej javijo na elektronski naslov ali na telefon 041 586 063.

Na tematiko bo sklican tudi sestanek možnih organizatorjev, kjer bi se pogovorili in tudi dogovorili o B4X ligi 2017. Srečanje bo v ponedeljek 26. decembra v Ajdovščini, ko bo na sporedu Božični dual na mali progi v Palah.

Na dogodek lepo vabljeni tako tekmovalci kot tudi gledalci. Več o Božičnem dualu pa na facebooku.

Sledite nam