21. aprila 2012

Na treningih pred nedeljsko drugo dirko slovenskega pokala v spustu v Avčah po koncu dežja gosto, lepljivo blato. V nedeljo napovedanega več dežja.

Dan treningov pred nedeljsko drugo dirko slovenskega pokala v spustu v Avčah se je začel z dežjem. Dež je sredi proti koncu dopoldneva ponehal, proga se je začela sušiti, kar pa v primeru ilovnate podlage ni najbolje. Do konca prostega treninga do 14. ure je bila proga nekaj časa spet takšna, kot jo pomnijo udeleženci prvih dveh tukajšnjih dirk – prekrita z gostim, lepljivim blatom, ki kolesa spreminja v več kot 20-kilogramske, neuporabno počasne živali. Potiskanje koles z blokiranimi kolesi skozi cilj je bil pogost prizor.

Med uradnim treningom po 15. uri je bilo stanje že boljše. V takšnih razmerah kljub številnim padcem zaradi nizkih hitrosti tudi poškodb ni veliko, danes so oskrbeli le nekaj manjših.

Zadnja vremenska napoved za nedeljo predvideva jutro brez dežja, pozneje pa nevihte. “Naj pada, namočena proga je veliko boljša od tega, kar smo videli danes,” pravi vodja tekmovanja Miha Jakopič iz ŠKTD Avče.

Strinja se tudi Nejc Rutar, ki v Avčah redno stopa na stopničke za najhitrejše: “Če bodo plohe in dež, bo za moje pojme bolje kot danes. Tako kot danes je nekaj najslabšega, cela tekma bi bila kar nekaj.”

Jutri polfinale od 11., finale od 15. ure!

Na uvodni fotografiji tipičen današnji prizor. Foto Bane Podbelšek/bike-park-slovenia.com.
Več fotografij na blog.bike-park-slovenia.com

Video z bike-park-slovenia.com

Sledite nam