22. oktobra 2012

V Kočevju štart 6. Zimske MTB lige, prva dirka serije izven Hrvaške. Najhitrejši Dimic pred Bergerjem in Sikoškom. Čakamo na potrditev termina Labinjonskega maratona. Fotogalerija!

Preprosta izvedba, nizki stroški za udeležence in dobro vzdušje. Formula zimske lige, ki je pet zim potovala po Istri, okolici Reke in Kvarnerju, se je tokrat preselila še v Slovenijo s prvo preizkušnjo 6. Zimske MTB lige. Kočevje, natančneje smučišče nad Dolgo vasjo, je po posebnih pravilih prazaprav gostilo “prvo predkolo”, saj se liga vedno začenja v novembru v Roču. Takšnih posebnih pravil je v ligi še kar nekaj, naprimer štarti ob 12. uri in 26 minut. “Takrat so temperature ob zimskih dnevih najprijetnejše,” pravi oče lige Aleksandar Popović – Pop. Simpatično ekscentrično.

V idiličnem okolju brunarice in razgledu na smučišče, ki ga je obkrožala proga, se je tokrat sicer pomerilo nekaj manj udeležencev od povprečja lige. Pet krogov in za najhitrejše manj kot tričetrt ure dirke. Proga pa za zimsko ligo kar tehnično zahtevna, na strmih in drsečih spustih je bilo tudi nekaj sestopanja, hoje in tudi padcev.

Ekipa Janeza Dejaka in prijateljev iz kočevskega KD Melamin je krstno organizacijo izpeljala z odliko. Tudi namigovanj na kakšno resnejšo dirko na tem mestu, morda slovenski pokal, ni manjkalo. Janez ni rekel ne. XC Kočevje je rojen.

Drugo predkolo bi moralo biti že prihajajočo nedeljo in sicer Labinjonski maraton. Vremenska napoved ni prav obetavna za tovrstno uživaško druženje, zato počakajmo še kakšen dan, da prireditelji iz Labina maraton potrdijo ali prestavijo.

Vrstni red absolutno
1. Gregor Dimic (Energijateam.com) 42:37
2. Matej Berger (Energijateam.com) +0:06
3. Gregor Sikošek (Sprint NM) +0:48
4. Samo Rauter (Ganesha) +1:19
5. Tine Zupan (KRK Sova Scott) +3:46
6. Marko Škarja (Energijateam.com) +3:49
7. Janez Dejak (Energijateam.com) +4:15
8. Klaudio Medica (BBK Grožnjan) +5:32
9. Marijan Tepina (Energijateam.com) +6:41
10. Ivica Biondić (KBBXS Adrenalina) +7:01

Vsi vrstni redi (PDF)

Na uvodni fotografiji Janez Dejak in Matej Berger. Vse foto Bojan Briški.
Na dnu še grobo zložen video!

Sledite nam