20. avgusta 2013

Black Hole bike fest za nami, pohorski Bike festival tik pred nami, v septembru pa nas čaka še Soča outdoor festival.

Black Hole bike fest je za nami, pohorski Bike festival je tik pred nami, v septembru pa nas čaka še Soča outdoor festival.

Če ne štejemo nekaj manjših poskusov iz preteklosti, se Slovenija tako iz deželice brez mtb festivala – kar bi bilo ob kilometrini legalnih poti kar samoumevno – v eni sezoni spreminja v deželico festivalov.

Veseli smo, da se trojica festivalov zelo razlikuje po osnovni zamisli, tako da si ne le glede na naljubšo ali najbližjo lokacijo temveč tudi glede na svoje kolesarske želje vsakdo lahko najde svojega. Skupno jim je kolesarjenje, druženje in tudi preizkušanje nove opreme.

Če jih na grobo opišemo:

Black Hole bike fest na Koroškem predstavlja koroško Mežiško dolino, ima en epicenter nižje v dolini (Ravne, Prevalje, Jamnica) in enega višje (Črna, Mitnek), vsakega s svojim vikendom in osrednjim tekmovanjem (enduro in maraton).
Za koga: za ljubitelje singlov ter merjenja moči in spretnosti.
Potekal je med 19. in 28. julijem. www.blackhole-bikefest.com

Bike Festival na Pohorju se je razvil iz enodnevne prireditve Pohorje bike ride. Osredotoča se na uživanje v pohorski klimi in razgledih, kolesarjenje po makadamih ter se izogiba tekmovalnosti.
Za koga: za ljubitelje narave in druženja brez velikih gorskokolesarskih apetitov.
Potekal bo ta konec tedna, 24. in 25. avgusta. www.bikefestival.si

Soča outdoor festival v Tolminu združuje več športov, poleg kolesarjenja, gorskega in cestnega, še tek, padalstvo, kajak … MTB vrhunec bo nedvomno Soča MTB maraton, tu bo še XC eliminator in ture.
Za koga: za ljubitelje lepega maratona in še kakšnega drugega športa za povrhu.
Čas za SOF bo od 13. do 15. septembra. www.soca-outdoor.com

Na uvodni fotografiji prizor nedaleč od Tolmina, a na legalni stezici; foto Uroš Švigelj

Sledite nam