Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine mtb.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino mtb.si (v nadaljevanju tudi “trgovina”) upravlja podjetje FRM d.o.o., Kogojeva 2, Ljubljana, matična številka: 6218369000, davčna številka: SI71334483, št. vpisa v sodni register: Srg 2012/38367 pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali FRM).

E-poslovanje se fizično izvaja v poslovni enoti na naslovu Sostrska cesta 2a, 1262 Ljubljana-Dobrunje.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine mtb.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med FRM in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino mtb.si prek elektronske pošte postane obiskovalec gost mtb.si, s potrjeno registracijo v spletno trgovino mtb.si pa postane član mtb.si. Tako gost kot član mtb.si (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini mtb.si.

Ob registraciji v spletno trgovino mtb.si pridobi obiskovalec uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana mtb.si nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

2. Dostopnost informacij

FRM se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

  1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
  2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
  4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
  6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
  7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
  8. časovno veljavnost ponudbe,
  9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
  10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
Sledite nam