Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
3. marca 2017

Anja, Jaka in Gašper so morskim užitkom na priljubljenemu indonezijskemu otoku dodali še kolesarske.

Težko, če se bo kdo na indonezijski otok Bali odpravil na čisto zaresne mtb počitnice. Nekaj furanja se pa najde. Anja, Jaka in Gašper so ga preizkusili. Anja poroča:

Bali – azijska meka žejnih Avstralcev in popotniško-surferski raj prebivalcev preostalega sveta. V našem primeru smo se avstralskih hobijev posluževali bolj malo, tistih drugih pa kar največ, predvsem surferskih, seveda. Kot se za prave kolesarje spodobi, se je v pestrem urniku vseeno našel tudi dan za obisk Bali bike parka.

Park se nahaja na severnem delu otoka, ob robu jezera Danau Buyan, dobrih 60 kilometrov oddaljenega od popularne Kute oziroma glavnega mesta Denpasar. Ko nekaj metrov stran od vroče plaže pakiraš robo za s sabo, tudi pomisliš ne, da so morda dobrih tisoč višinskih metrov stran temperature mnogo nižje. Sploh, ko tja greš v kratkih hlačah, s skuterjem (Honda CRV, moder ali rdeč, včasih se najde tudi kak roza ali bel). Ja, zeblo nas je. In namočilo tudi. Na srečo smo se tja odpravili dan prej, tako da je bilo časa za adaptacijo dosti, pa tudi vreme je bilo na dan furanja precej bolj prijazno.


Bali bike parku se vidi, da ima zraven roke tujec, v največji meri je to idejni vodja, Avstrijec Alex Springenschmidt. Stvari preprosto štimajo, ni čakanja, “glavna pisarna” ima na voljo vse, kar mora imeti – kolesa, zaščitno opremo, reklamne drese, ogromen hladilnik s hladno pijačo in chill zone s pogledom na jezero.

Rentamo kolesa in opremo, ki smo jih predhodno rezervirali, in akcija! Pred vhodom nas že čaka pick up, domačini naložijo opremo in že smo na strmi poti proti startu. Počutimo se kot Hugo, ki se na poti do Hugoline spopada z mnogimi ovirami v stilu: “Pazi, banane!” Prvo vožnjo naredimo z lokalnim vodičem in skupino njegovih prijateljev. Traili so mokri. Ker je podlaga sredi džungle povsem drugačna, kot smo je vajeni, nam drsi, zelooo drsi. Oprijem je slab, pod gumo so zgolj mokre korenine, blato in nekaj listja. Pa je kljub temu zabavno.

Uvodnim modrim linijam sledijo rdeče; črne nam zaradi mokrote odsvetujejo, ampak nam vseeno uspe zaiti tudi tja – pravi survivor izziv … Preživeli! A večje skoke in ogromen step up smo tokrat raje izpustili. Furanje so nam popestrili zanimivi zvoki živali in slastni sadeži pasijonke, ki smo jih pobrali kar s tal sredi parka. Njams! Za konec pa še hladen Bintang – najbolj popularno indonezijsko pivo.


Stroški? Tudi cene imajo zelo evropske (ok, že res, da imajo lokalci drugačen cenik): najem kolesa in zaščitne opreme stane dobrih 30 €, obisk bike parka + shuttle okoli 55 €, vodene MTB ture približno 60 €. Če se odločite za obisk, poglejte njihovo spletno stran www.balibikepark.com, občasno imajo akcijo “Free Fridays”, kar pomeni, da je shuttle zastonj, plačate le najem koles.

Preberi še
Smer Madeira

Fotografije in video Anja Benedičič, Gašper Založnik in Jaka Miklavčič, montaža videa Gašper

Če bi tudi ti rad delil kakšno bolj ali manj eksotično pričevanje, se pa le oglasi na email.

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam