Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
1. maja 2020

Včasih se najde tudi kolo, za katerega ne veš, kaj sploh predstavlja. Peter Palandačič je iz tolsteža naredil tolstega BMXa. In prekleto dobro mu je uspelo. Vse se da, če si Pero.

Peter Palandačič je krivec za odbito barvno kreacijo BikeBrojevega spustaškega vranca. Prste je imel vmes tudi pri dizajnu čelad za Špelo Horvat, pa še kakšen airbrush podvig ima za seboj. Perota poznaš kot tistega, ki svoje kolesarske stvaritve ponuja pod imenom Pana Bikes. Z lansko sezono je postal tudi koordinator pokala B4X in ga uspešno s kar nekaj novostmi vodil skozi celotno sezono. In še ena stvaritev se skriva pod Perovim imenom. KOALAmount, stenski nosilci za kolesa, čelade in tudi skejte. Tale naš dečko je kar dejaven.

Kolo: Mongoose Argus (2015)

Peter: Nekje sem prebral, da so bajsiji za fotre s smislom za humor. Odločitev torej ni bila težka, samo Bolho je bilo treba odpreti. In zadeva mi je dejansko postala zelo všeč. Potem se je začelo. Menjava plaščev, krmila, krmilne opore, zavor, nakup potopne sedežne opore, sedeža in še predelava na sistem 1×10. Naslednje bi morale biti vilice, a me je Grega Stopar prepričal, da jaz res moram kupit njegovega Treka Stache (29+), da jaz to nujno rabim. In sem. Tako sem kupil še eno kolo, a Mongoosa se mi ni prodajalo.

Iz ene predelave v drugo

Peter: Par mesecev je stal osamljen v kotu garaže, potem je padla odločitev, da bo postal custom BMX cruiser. Vse je šlo v kose. Okvir, vilice in krmilo so šli v “burnt copper” barvo. Nato je sledila predelava na singlespeed in mi je super! Z njim še najbolj uživam na pumptracku, ki se zelo hitro sprazni, ko začnejo tele pnevmatike zganjat hrup. In ja, tudi po zraku gre, če je volja.

Specifikacije:

– Okvir: aluminij
– Vilice: trde
– Blažilec: moja guzica
– Krmilna opora: MirraCo BMX
– Krmilo: GT, 6,5″ dviga
– Ročaji: Specialized
– Zavore: Shimano SLX
– Rotorji: Čungalunga, 205 spredaj, 180 zadaj
– Menjalnik in ročica: /
– Kaseta: en zobnik, 16t
– Veriga: KMC half link
– Gonilka: FSA
– Verižnik: kitajski, 36t
– Gonilni ležaj: Shimano
– Pedali: originalna Mongoose
– Obročniki: Čungalunga
– Pnevmatike: Vee Rubber 26 X 4.0 za kruzat in pumptrack, Schwalbe Jumbo Jim 26 4.0 za v gmajno
– Sedež: Specialized
– Sedežna opora: original, alu
– Nosilec bidona: ga ne potrebujem
– Teža: 15,2 kg z Jumboti, kake pol kile več z Vee Rubber

Preberi še
Garaža: Tinetov Moonmen
Garaža mtb.si: Bobijev Epic Pro
Garaža: Blažev Honzo

Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam