Pumpaj Slovenija Vrhnika
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
6. julija 2011

Tokrat predstavljamo Konina novinca za prihajajočo sezono, Ninerjevega novega karbonskega polnovzmetenca, komponente Sram X0 DH, ultra lahke zadnje verižnike in novost enega najbolj iskanih proizvajalcev v spustu.

Kona
V letu 2012 bo Konina staja devetindvajset palčnih koles bogatejša za dva nova modela (vsaj kolikor je znano do sedaj). Prvi je prednje vzmeteni krom-molibdenski konjič z imenom Honzo. Honzove posebnosti so krajše verižne cevi, širši zadnji trikotnik, kjer je prostora za plašč širine 2,4″, samo en prednji verižnik z vodilom verige (1×9), nosilci ISCG05 ter 68-stopinjski kot krmilne cevi. S temi rešitvami naj bi pri Koni poskrbeli predvsem za ljubitelje trdakov, ki si želijo uživati tudi in predvsem na vožnji navzdol. Tudi druga novost ima ime s samurajskim pridihom, čeprav je pomen čisto drugačen. Satori je vsegorsko kolo s 13 centimetri hoda in za Kono novim vpetjem zadnjega vzmetenja Swing Link. Zadnja os je 142×12 mm, prednja je 20 mm Maxle QR. Za blaženje bo skrbel RockShoxov Revelation RLT, kot krmilne cevi znaša 68 stopinj, za boljše obvladovanje kolesa pa so namestili 710 mm široko krmilo. Satori bo v prodajalnah na voljo proti koncu letošnjega leta.
www.konaworld.com

Niner
Četici treh se je konec junija pridružil še četrti polnovmetenec, tokrat prvi v karbonski izvedbi. JET 9 RDO (race day optimized) ima 100 mm hoda, patentiran sistem CVA ter zelo zanimivo oblikovan okvir s karbonsko nihajko in notranjo napeljava bovdnov. Za blaženje bo skrbel Foxov amortizer RP23 s premazom Kashima. RDO je za razliko od klasičnega aluminijastega JET-a združljiv z vilicami s 100 ali 120 milimetri in nudi tudi 2,5 cm več hoda na zadnji osi. Kot posebnost velja omeniti, da so se pri proizvajalcu odločili za 5-letno garancijo na okvir, kar je zelo presenetljivo, saj za ostale okvirje nudijo le dve letno garancijo.
www.ninerbikes.com

SRAM
SRAM je bogatejši za še eno izvedenko skupine X0 – X0 DH. Skupina ima povsem novo karbonsko gonilko z enim samim verižnikom (34, 36 ali 38 zob), ki je združljiva z devetimi ali desetimi zadnjimi verižniki. Teža gonilke skupaj z gonilno osjo GXP 83 je 765 gramov (pri dolžini 165 mm in 36-zobim verižnikom). K novi gonilki so dodali tudi vodilo verige, ki je združljivo s klasično osjo in ima nastavke za sistem ISCG in ISCG05. Na voljo je v dveh velikostih ter v črni ali beli barvi. Novemu sistemu X0 DH so dodali tudi zadnji menjalnik ter menjalno ročico, ki ima novo tehnologijo Impulse, kjer si lahko posameznik naravna hitrost delovanja menjalne ročice. Ročica je združljiva z desetredno kaseto ter z objemkama Matchmaker ter Matchmaker X. Menjalnik je še malce hitrejši in natančnejši, deluje pa z verižniki velikosti od 11 do 28 zob. Verižniki 1070 so na voljo v različicah 11-23, 11-25, 11-26 in 11-28. Sestavni del skupine pa so tudi že poznane zavore Avid X0. Še nekaj dobrih posnetkov in izjav o teh komponentah pa tudi v naslednjem videu.
www.sram.com

KCNC
Tajvanski proizvajalec raznovrstnih komponent za gorska, BMX in cestna kolesa je za vse navdušence nad ultralahkimi kosi izdelal zadnje verižnike iz titana. Zaenkrat so na voljo le v različici za cestna kolesa in sicer v razmerjih 11-23, 12-25 in 12-27. Kmalu pa bodo predstavili tudi verižnike namenjene gorskim kolesarjem, čeprav so dana razmerja cestnih zobnikov kot nalašč za kakšno spustaško raketo. Teža verižnikov z razmerjem 11-23 naj bi se ustavila pri 113 gramih. Posebnost in hkrati razlog za nizko težo je, da je vseh deset titanovih verižnikov posamično pritrjenih na piramido, izdelano iz enega kosa aluminija 7075.
www.kcnc.com.tw

Renthal
Renthal izdeluje komponente za motokros in gravitacijsko kolesarjenje in uživa kar velik ugled. Z letošnjo sezono so uradni opremljevalci Sama Hilla, kar je močno pripomoglo k prepoznavnosti. Eden zadnjih in tudi bolj zanimivih izdelkov je opora krmila Duo Stem. Opora je razcepljena po vodoravni liniji, kar je proizvajalcu omogočilo struženje v čisto vseh kotičkih sredine opore, s čimer so precej zmanjšali težo, hkrati pa jamčijo za veliko moč in vzdržljivost. Opora je izdelana iz aluminija 6082 T6 in tehta 143 g.
www.renthalcycling.com

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam