xc kočevje
1. junija 2021

Izbrane fotografije uradnega fotografa Klemna Humarja s sobotnih in nedeljskih dirk v MTB trail centru Kočevje.

Saj še nimate dovolj objav z največje dirke v krosu v Sloveniji letos, kajne? Olimpijsko leto je (spet), moramo se malo ogreti za Tokio, kjer bodo za kolajne dirkali čez manj kot dva meseca, 26. in 27. julija. Nekaj od nedeljskih udeležencev iz Kočevja bo tam.

XC Kočevje ima uradnega fotografa. To je Klemen Humar, ki ga morda bolj povezujemo s spustom in frirajdom, saj je delal za Monster Energy in Unior Downhill Cup, še vedno sodeluje z BATT Crew in Flat Out Days. A je bil tudi fotograf pri Uniorjevi ekipi, tako da mu niti kros ni tuj.

Klemnu lahko slediš na @klemenhumar

Najmlajši

Ni jim bilo lahko v sobotni dirki, a smo pod blatom definitivno videli veliko več nasmeškov kot trpljenja, čeprav je bila tudi kakšna solza, res zelo redka.

Mladi in veterani

Kategorije do 15 in do 17 let ter veterani in amaterji so v dveh štartih odprle nedeljski spored. V boljših razmerah.

Ženske

Skupni štart članic in mladink je bil prvi vrhunec vikenda. Žal brez ponovitve lanskega dvoboja Belomojna – Žakelj. Ukrajinka je bila tokrat premočna, pa še dve Italijanki vmes.

Moški

Dirka, ki jo vsi čakamo. Člani in za njimi mladinci. Na polno, da jokajo kolesa in skale na progi. Po nekaj letih v Kočevju tudi s Slovencem v vodstvu.

Preberi/oglej si še

XC Kočevje: Belomojna in Bair, Naglič tretji
XC Kočevje: Poročilo SloXcup/Prijavim.se
XC Kočevje: Intervju z Rokom Nagličem

Sledite nam