Video sredica, Craig Bierly
8. decembra 2021

Ko sta dve leti odkrivanja poti premalo, počasi razkrivaš tančico neskončnih trailov v Združenih državah in če si Craig Bierly, svoje popotovanje podaljšaš na trinajst let in se še ne ustaviš.

Craig Bierly je neke vrste potepuh. S svojim sprinterjem že trinajsto leto potuje po Združenih državah in odkriva nove kolesarske poti, spoznava kolesarje, ima priljubljene pube in kolesarske trgovine, in kar je najlepše – ustavi se tam, kjer se mu zdi, da bo kul, in ostane tako dolgo, dokler se ne naužije trailov in narave.

Zgodba se je začela, ko se je Craig po 26 letih dela v aero industriji pri šestdesetih letih upokojil. Namesto da bi se tako kot večina Američanov preselil na toplo Florido, se je odločil, da svojo avanturistično žilico preizkusi na drugačen način. Najprej se je zdelo kot poizkus, da v dveh letih prekolesari Združene države Amerike. Vendar dve leti nista bili zadosti. Sedaj ima za seboj 49 zveznih držav, 2600 kolesarskih tur in več kot 60000 prevoženih kilometrov, s kolesom seveda.

Skromnost je lepa čednost. Craig pravi, da ima v sprinterju vse, kar potrebuje, predvsem pa ima kolo ter voljo za vsakodnevno odkrivanje kolesarskih prostranstev!

Odličen intervju s Craigom Bierlyjem na freehubmag.com. Ne samo enkrat, dvakrat!

Oglej si še

Video sredica

Sledite nam