18. januarja 2015

Prireditelji Enduro 3 camini nad Trstom in prve dirke serije 4Fun v Kamniku že objavili nekaj podrobnosti o svojih prireditvah.

Potem, ko so kmalu po novem letu podrobnosti o svoji prireditvi serije SloEnduro v sezoni 2015 že izdali v tržaškem MTB 360, zdaj prve informacije objavljajo tudi pri kamniškem Calcit bike teamu.

Tržaški trije dimniki

Trst in Dolina (S. Dorligo della Valle) bosta 11. in 12. aprila znova gostila otvoritev SloEndura, že klasični Enduro 3 camini. Tokrat pa v soboto tekmovalci ne bodo nastopili le na prologu, temveč jih čakajo že preizkušnje na trasah nad Dolino, kjer bo izhodišče tekmovanja. Kar 8 hitrostnih preizkušenj oz. etap načrtujejo, tekmovalce pa bodo iz Doline popeljale proti Socerbu in vasi Beka na slovenski strani, pa kasneje skozi dolino Glinščice (Val Rosandra) in naposled na Katinaro, kjer bodo na sporedu že klasične etape “treh dimnikov”. Vmes bodo organizatorji predstavili tudi nekatere nove trase, o katerih pa bo več znanega kmalu.

Več o dirki Enduro 3 camini 2015 na sloenduro.com

Prvič “za zabavo”

Letošnji Enduro Kamnik teden dni pozneje, 18. aprila, pa bo premiera za organizatorje in udeležence preprostejše serije SloEnduro 4Fun.

Dirka v Kamniku bo kar majcen eksperiment. Z izhodišča (še ni potrjeno) bodo tekmovalci v določenem vrstnem redu odšli na prvo etapo, ki bo uvodna in jo bodo odpeljali le enkrat, nato se vrnejo na glavno prizorišče, od tam pa nadaljujejo proti drugi etapi. Tam, na progi na isti lokaciji kot je bila lanska, jih na eni trasi čaka več voženj. Tekmovalci bodo imeli več poizkusov, v končni rezultat pa se bo načeloma upoštevalo najboljše tri dosežke, odvisno od časa, ki se ga bo porabilo za vzpon in spust. Vrstni redi štartov na tej drugi trasi ne bodo v naprej določeni, tako da si bodo lahko tekmovalci izbrali svojo družbo in maksimalno uživali v dirki.

Več o Enduro Kamnik 2015 na sloenduro.com

Osvežen pravilnik SloEndura se potrjuje prav te dni in bo kmalu na ogled.

Preberi še:
SloEnduro 2015: 11 preizkušenj na dveh ravneh!

Na uvodni fotografiji vodja kamniške organizacije Miha Spruk med lansko dirko v Kamniku. Foto Nejc Bole.

Sledite nam