30. septembra 2011

Reprezentanta v smučarskem krosu Saša Farič in Filip Flisar sta v okviru kondicijskih priprav v Kranjski Gori s kolesi osvojila Tromejo in tam poklepetala z našo kamero.

Smučanje in kolesarstvo sta šla vedno dobro skupaj. Če pod smučanjem mislimo na smučarski kros, potem tudi kolesarjenje ne more biti prav mirno, vsakdanje.

Za Sašo Farič, ki ima v svetovnem pokalu dve zmagi in srebro v skupni razvrstitvi, je bila na izposojenem kolesu to prva gorskokolesarska tura sploh. Večino tesnih zavojev na spustu je kljub temu kar dobro rešila.

Filip Flisar, v zadnji zimi v svetovnem pokalu enkrat 4., leto prej na na olimpijskih igrah 8., je s kolesom skoraj tako zraščen kot s smučmi. S svojim Spec’ SX Trailom trga po bike parku Pohorje, s P-jem pa po dirtih. Slednjega je letos poleti popeljal tudi v ZDA, med drugim na domače skakalnice Paula Basagoitie. Na Tromejo pa je šel s starimi XC jajčki.

Prispevek je posnet v avgustu, zdaj sta F & F že gosta ledenikov.

Kdo je svetovni prvak v smučarskem krosu, ki se je letos uvrstil v reprezentanco v mtb spustu za SP? Pa si privočimo 9 minut akcije in klepeta z mojstroma “skikrosa” …

Sledite nam